Annesinden Nakledilen Böbrekle Hayata Tutunan Serkan Kalın, SBS'ye Bir Yıldır Eğitimini De Sürdürdüğü Evinde Girdi

Annesinden nakledilen böbrekle hayata tutunan Yusuf Çiftçi İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Serkan Kalın, Seviye Belirleme Sınavı'na bir yıldır eğitimini de sürdürdüğü evinde girdi.

Sınav öncesi beraberindekilerle Serkan Kalın'ı evinde ziyaret eden Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, öğrenciyle bir süre sohbet etti, sınavda kendisine başarı diledi.

Aktaş, ziyaret sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serkan'ın bir yıl süreyle evinde hem tedavi gördüğünü hem de eğitim aldığını belirterek, ''Onu sağlıklı görmek bizleri çok mutlu etti. Şimdi de SBS'ye evinde girecek. Kendisine her türlü kolaylığı sağladık. Kurye ile sınav evrakları evine kadar getirildi.

Güvenlik açısından Emniyet Müdürlüğü tarafından polis bile görevlendirildi. Serkan'ın, kendisine tanınan bu hakları da iyi kullanarak sınavdan başarılı çıkacağını umuyoruz'' dedi.

Baba Yaşar Kalın ise kendilerine tanınan imkandan memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, ''Serkan iki sene önce bacaklarından başlayan bir ağrı ile rahatsızlandı. Yapılan tetkiklerde böbrek fonksiyonlarının yüzde 10'a düştüğünü söylediler. Hacettepe Hastanesi'ne sevk edildi, böbrek nakli yapılmasına karar verildi.

Annesi ile dokusu tutunca geçen yıl anneden böbrek alınarak mayıs ayında böbrek nakli yapıldı. Serkan, 7. sınıflar SBS'ye hastanede girdi'' diye konuştu.

Bu eğitim öğretim yılında ise evlerinin bir odasını sınıfa çevirerek okul müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmenlerce oğlunun evde eğitim aldığını bildiren Kalın, ''Şimdi de sağlanan imkanla evimizde SBS'ye giriyor. Bize bu imkanı sağlayan okulunun idareci ve öğretmenlerine, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum. Umarım Serkan bu sınavdan başarı ile çıkar'' ifadelerini kullandı.

Serkan da kendisine evde sınav imkanını sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Muhabir: İbrahim Özdemir / Zafer Sel

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA