Bilecik'te İlköğretim Okullarında 2 Bin 900, Ortaöğretim Okullarında 2 Bin 500 Öğrenci Mezun Oldu

Bilecik'te, ilk ve orta dereceli okullarda öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girdi. İlköğretim okullarında 2 bin 900, ortaöğretim okullarında 2 bin 500 öğrenci mezun oldu.

İlk ve orta dereceli okullarda 2011-2012 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Osmangazi İlköğretim Okulu'nda tören yapıldı.

Vali Halil İbrahim Akpınar, törende, Bilecik'in eğitim ve öğretimde iyi bir konumda bulunduğu belirterek, 2 bin 900 ilköğretim, 2 bin 500 ortaöğretim öğrencisinin mezun olduğunu söyledi.

Bilecik'in yüzde 90'ın üzerinde liseleşme oranına sahip olduğunu belirten Akpınar, ''Eğitim öğretimde fazla problem yaşayan illerden değiliz. Okul altyapısı yönünden Türkiye'de iyi konumdayız. Fazlamız var, eksiğimiz pek yok. Öğretmen bakımından da eğitim öğretimi aksatacak bir eksikliğimiz olmadı. İnşallah önümüzdeki yıllarda eğitim öğretim bakımından daha iyi duruma geliriz'' dedi.

Akpınar, Seviye Belirleme Sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyerek, sınavları kazansalar da kazanmasalar da hayatın devam ettiğini anlattı.

-''Karneden dolayı çocuklarınızı cezalandırmayın''-

Gerek yaz tatili süresince gerekse daha sonraki dönemlerde çocukların sağlıklı, huzurlu ve kendilerini geliştirmeye dönük faaliyetler içinde oldukları günler temenni eden Akpınar, şöyle konuştu:

''Çocukların karnelerindeki başarılar, aynı zamanda velilerimizin kendi başarıları olduğu gibi, onların karnelerindeki başarısızlıklar da yine kendi başarılarının bir yansımasıdır. Ebeveynlerden başarısız olan çocuklarını suçlamamalarını, onlara destek olmalarını tavsiye ediyoruz. Karneden dolayı çocuğun cezalandırılması, sıra dışı bir yöntemdir. Karnede zayıf var, karnede durumlar çok iyi değil diye çocuklara ilkel cezalar verilmesi doğru değil. Ancak bu not ve değerlendirmelerden ders alıp önümüzdeki yıllarda hem aile olarak anne ve babaların görevlerini yerine getirmelerini hem de çocuklara destek olup onları hayata daha iyi hazırlamaları konusunda yeni kararlar alıp yeni uygulamalar yapmalarını temenni ediyoruz.''

Daha sonra, Akpınar, Vali Yardımcıları Metin Çınar ve Süleyman Deniz, Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve Müdür Yardımcısı Enver Kandil, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bilgin Aydın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Seyfettin Topsoy ile sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karne dağıtımı sırasında bazı öğrencilerin öğretmenlerinden ayrıldıkları ve mezun oldukları için ağladığı görüldü.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA