Bakan Dinçer'den Velilere: Karne Yüzünden Çocuklara Kızmayın

Milli Eğitim Bakan Ömer Dinçer, Erciş Nezahat Çeçen İlköğretim Okul'nun açılışı ve karne dağıtım törenine katıldı.

Burada velilere seslenen Bakan Dinçer, çocuklara karnedeki zayıflar nedeniyle kızmamalarını, daha çok şefkat göstermeleri gerektiğini söyledi.

Dinçer, "Eğer çocuklarınız zayıf not getirmişse biliniz ki o zayıf, çocuklarınızın zayıfı ve zayıflığı değil. Varsa bir zayıflık, o bizim eğitim camiamızın zayıfıdır. Biz onlara ihtiyaç duydukları desteği yeterince vermiş olsaydık, eminim sahip oldukları potansiyel sayesinde zayıf almayacaklardı. Ama karnelerinde iyi not varsa bu onların çabaları, öğretmenlerin çabasıyladır. Çocuğun karnesi iyi veya kötü ne olursa olsun, bu, onun bilgi kapasitesi gibi algılanması gerekir." dedi.

Açıklamaların ardından, Bakan Dinçer, depremzede öğrencilerin karnelerini verdi. Çocuklarla yakından ilgilenen Dinçer, onlara karneleri yanında hediye vermeyi ihmal etmedi. Ardından, Erciş Nezahat Çeçen İlköğretim Okulu'nun açılış kurdelasını kesen Bakan Dinçer ve beraberindekiler, bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 'İnci Kefali Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı.

Burada açılan standları tek tek gezen Bakan Dinçer, daha sonra buradan ayrılarak Gama Holding tarafından yaptırılan Akdamar Lisesi'nin açılış törenine katıldı.