Bolu Belediyesi’ne 'temiz Kent' Ödülü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Temiz Türkiyem Yarışması’nda Bolu Belediyesi, "en temiz kent" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Bolu Belediyesi’ne 'temiz Kent' Ödülü
Ödülü alan Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, "Dünya su sıkıntısı çekerken, Bolu’nun sıkıntı çekmeyeceği şekilde altyapıyı kurduk” dedi.

Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen ‘Temiz Türkiyem Yarışması’nda en temiz kent ödülleri kategorisinde ikincilik ödülüne layık görülen Bolu Belediyesi’nin ödülünü Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz aldı. Four Seasons Hotel’de düzenlenen ödül töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun’dan ödülü alan Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, Bolu’da gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Yılmaz, “Bolu’da göreve başladığımızda bazı eksikliklerimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de su sorunuydu. Ve bu sorunu da çözdük. Üstelik de 1 milyon insana yetecek su rezervlerini de ayarladık ki gelecekte dünya su sıkıntısı çekerken Bolu’nun sıkıntı çekmeyeceği şekilde altyapıyı kurduk” diye konuştu.

Kentte kanalizasyon sorununu çözdüklerini ifade eden Yılmaz, “Hava kirliliğini çözmek için de şuan doğalgaz geldi, yoğun bir şekilde onun çalışmasını yapıyoruz. Çöpleri ayrıştırarak toplamaya başladık. Çöplükte bir ayrıştırma sistemimiz daha var. Kompoze çöplerden de elektrik üreten Bolu büyüklüğündeki tek iliz” dedi.

Yılmaz, aldıkları ödülün kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, çalışmalarına büyük bir hız vererek Bolu halkına hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA