Organizatörler Türkçe Olimpiyatları’na Gösterilen İlgiden Memnun

Uluslararası Türkçe Derneği (Türçeder) tarafından organize edilen 10. Türkçe Olimpiyatları beklenenin üzerinde ilgi görüyor.

Olimpiyatlar kapsamında yapılan Kültür Şöleni'de vatandaşların akınına uğradı. Organizatörler, vatandaşların gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gösterilen ilgiden duyduğu sevinci ifade eden Türkçe Olimpiyatları Genel Sekreteri Tuncay Öztürk "İlk kez İstanbul’da bir Kültür Şöleni gerçekleştiriyoruz. Farklı ülkelerin büyükelçilik ve misyon şeflerinden de ziyaretçiler geliyor. Her yerden büyük katılım oldu. Çok mutluyuz ve memnunuz.” dedi.

Öztürk, Türkçe olimpiyatlarına ‘İnsanlık ele ele bayram o bayram olur’ diyerek başladıklarını ve Türkçe Olimpiyatları projesini Türkiye’nin el ele vererek başardığını anlattı. Türkiye’deki kurum ve kuruluşlara kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini ileten Öztürk, “Milli Eğitim Bakanlığımız, Kültür Bakanlığımız, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Atatürk Kültür Merkezi gibi kurum ve kuruluşlar, özellikle İstanbul ve Ankara’daki büyükşehir belediye başkanlıklarımız bize özel önem verdiler.” şeklinde konuştu.