Şehiriçi Servis Taşımacılığı İşletmeciler, Belediye'nin Zorla Bağış Aldığını İddia Etti

Manisa'da şehiriçi servis taşımacılığı yapan işletmecilerden bazıları, belediye tarafından Manisa Belediyespor'a zorla bağış yapmalarını istendiğini iddia etti.

Manisa'da şehiriçi servis taşımacılığı yapan işletmecilerden Mücahit Güden ve İbrahim Akgün, bin banka şubesinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, servis taşıma belgesi için tüm evraklarını tamamladıkları halde, Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce belgelerinin işleme konulmadığını ve kendilerinden Manisa Belediyespor banka hesabına 150 lira tutarında bağış yatırmaları halinde belgelerini işleme koyabileceklerini belirtildiğini savundu.

Sporu seven birisi olduğunu ve gönüllü olarak çok daha fazlasını bağışlayabilecekken, zorunlu bağışa yönlendirilmenin gücüne gittiğin ifade eden Güden, yıllık olarak alınan servis taşıma belgesi bulundurmanın bin 950 cezası bulunduğunu, bu cezaya maruz kalmamak için 150 lira bağış yapmak zorunda bırakıldıklarını ileri sürdü.

Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamayı doğrulayarak, bağış uygulamasının yeni olmadığını belirtti.

Manisa Belediyespor için istenen bağışı, okul aile birliklerince toplanan bağışlara benzeten Deniz, şunları söyledi:

''Okullarda okul aile birlikleri ne alıyorlarsa belediyede onu alıyor. Sene başında belge almak isteyenlerden 100'er lira bağış alındı. Bundan sonra gelenler için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün bilgisi dahilinde 150 lira bağış alınıyor. Belediyeden belge almayan şehiriçi servisçilerine bin 950 TL'ye varan cezalar gündeme geldi. Bunların hepsi şimdi gecikmeli olarak gelmeye başladılar.''

Muhabir: Turgay Duyar

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA