Aksakal Köyü Yeni Cami ve Kur’an Kursuna Kavuştu

Van’ın Erciş ilçesi Aksakal köyünde vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptırmış olduğu cami ve Kur’an kursu binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Aksakal köyünde gerçekleşen törene Erciş Müftüsü Abdülhamit Öveç, Müftü Vekili Fuat Baran, Erciş SYDV Müdürü Harun Işık, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Nedim Çelik, AK Parti Van İl Genel Melis Üyesi Ahmet Türkmenoğlu, köylü vatandaşlar ile davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Abdülhamit Öveç, cami yaptırmanın önemine değindi. Cami yaptıranların Allah nezdinde ayrı bir yerinin olduğunu anlatan Öveç, “Aksakal köylümüzün katkı ve emekleriyle yaptırılan cami ve Kur’an kursu binamızın açılışını gerçekleştirmekteyiz. 150 metrekare alan üzerine inşa edilen camimizin yenilenmesi hem köylümüz hem de ilçemiz adına büyük bir kazançtır. Allah emeği geçenlerden kat be kat razı olsun. Köyümüzde daha önceden cami vardı. Ancak, yeterli değildi. Sağ olsun köylümüz bir araya gelerek yerini de hayırsever bir vatandaşımızın bağışladığı alan üzerine yeni bir cami inşa etmiş, eski camiyi de onararak Kur’an kursu binası olarak düzenlemişlerdir. Ayrıca, imam evi ile birlikte yapılan harcamalara köylümüzle birlikte 130 bin TL tahsis etmiştir. Hayır ve hasenatta bulanan köylü kardeşlerimizde bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu yıl Kur’an kursu sayımızı nasip olursa 50’ye çıkartacağız. Bu köyümüzde de Kur’an kursu açacağız. Aksakal köyümüzün diğerlerinden farkı ise binasının müstakil olmasıdır” dedi.

Konuşmanın ardından, açılış kurdelesini davetliler ile birlikte kesen Müftü Öveç, ezanı da kendisi okudu .
Kaynak: İHA