Gebze'de Orman Yangınlarına Karşı Önlem Alındı

Gebze Orman İşletme Şefi Ahmet Öztürk, orman yangınlarına karşı her türlü önlemin alındığını söyledi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla çıkabilecek orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirterek, vatandaşların gelişi güzel yerlerde piknik yapılmaması ve yakılan ateşin söndüğünden emin olması gerektiğini kaydetti.

Aşırı sıcakların ve dikkatsizliğin orman yangınlarına sebep olduğuna işaret eden Öztürk, ''Piknik yapmak için ormanlık alanlara gelenler yaktıkları ateşi söndürmeden ayrılıyor ya da söndürdüklerini düşünüp orayı terk ediyorlar. Bunlara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ormanlara cam ve cam kırıkları atılmamalıdır. Mangal külleri, sigara izmariti yanık olarak atılmamalı. Ormanda ateş yakmamalıyız, yakmak zorundaysak çimensiz bir alanda ateşin etrafına taş koyarak yakmalıyız'' dedi.

Ovacık, Cuma, Mollafenari, Pelitli, Kuştepe, Gaziler ve Eskihisar'da piknik mesire yerlerinin tescil edildiğini hatırlatan Öztürk, bununla ormanlarda gelişi güzel piknik yapılmasının önüne geçilmesi ve halkın piknik ihtiyacını karşılayabilmesinin amaçlandığını söyledi.

Öztürk, önceki yıllarda olduğu gibi ormanların Çataldağ gözetleme kulesinden 24 saat gözetlendiğini ve Yumrukaya mevkisinde yangın müdahale ekibinin 24 saat hazır halde 1 arozözle nöbet tuttuğunu ifade ederek, ''Gebze, Mollafenari ve Dilovası işletme şeflikleri sınırlarında olası bir yangına 1 pikap, 1 arozöz ve 8 yangın işçisi ile müdahaleye hazır durumdayız'' şeklinde konuştu.

Muhabir: İsa Turhan/Tahir Turan Eroğlu

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA