Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Miraç'tan Alacağımız Çok Şeyler Var

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "İnşallah miraç vesilesiyle bütün müslümanlar dindarlıklarını yeniden gözden geçirir ve kendi gönül dünyalarının semasına doğru nasıl miraca çıkacakları üzerinde düşünürler.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Miraç'tan Alacağımız Çok Şeyler Var
Bugün miraçtan alacağımız çok şeyler var." dedi.

Bursa Ulu Camii'nde düzenlenen Miraç Kandili programı için Bursa'ya gelen Görmez, cami girişinde gazetecilere Miraç Kandili ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kandilin bütün müslümanların yücelmesine, yükselmesine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ettiğine dikkat çeken Görmez, "İnşallah miraç vesilesiyle bütün müslümanlar dindarlıklarını yeniden gözden geçirir ve kendi gönül dünyalarının semasına doğru nasıl miraca çıkacakları üzerinde düşünürler. Bugün bizim miraçtan alacağımız çok şeyler var. Bunlardan en önemlisi az öncede ifade ettiğim gibi bütün insanların kendi gönül dünyasının semasına doğru miraca çıkması, o da imanla, salih amelle ve güzel ahlakla olur. Ben tekrar hepinizin kandilini kutluyorum. Kandilimizin yücelmemize, yükselmemize vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

DİYANET TV TEST YAYININA BAŞLADIDiyanet TV'nin ilk test yayınının Ulu Cami'deki Miraç Kandili programı canlı yayınıyla başladığını ifade eden Görmez, ''Burası milletimizin kuruluş şehri. Dolayısıyla kuruluşları Bursa'dan başlatmak öyle zannediyorum ki çok daha hayırlı olur diye düşündük. Bursa Ulu Cami'nin bu manevi havasından istifade ederek Diyanet TV'nin ilk deneme yanınını da kuruluşumuzu gerçekleştiren şehirde, kuruluşumuza şahitlik yapan camide, hem de Süleyman Çelebi'nin imamlık yaptığı camide yapmak için bugün buradayız." dedi.

Görmez cami girişinde vatandaşlarla sohbet etti. Görmez, binlerce vatandaşın tıklım tıklım doldurduğu camide akşam namazını da kıldırdı .