Uludağ Üniversitesi Mezuniyet Töreninde, 2 Aylık İkizler İlgi Odağı Oldu

Uludağ Üniversitesi (UÜ) bünyesindeki fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları öğrencileri için mezuniyet töreni Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlendi.

Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda en ilginç görüntülerini ise 2 aylı ikizleri ile törene katılan öğrenci oluşturdu. Kucağındaki ikizleri biberonla besleyen ikili, ilginç görüntüler oluşturdu. Üniversitenin 2011 - 2012 yılı mezunları muhteşem bir törenle diplomalarını aldı. Bir stadyumda ilk kez gerçekleştirilen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşünün ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan tören, ışık ve müzik gösterileri renklendi.

“8 BİN ÖĞRENCİ MEZUN OLDU”

Törende konuşan Vali Şahabettin Harput, öğrencilerin ve ailelerin gurur gününü paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise 1970 yılında kurulan üniversitenin 11 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 1 konservatuar, 15 meslek yüksekokulu ve 50 bin öğrencisi ile en gelişmiş üniversitelerden birisi olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Dilek, bu yıl 8 bin öğrenciyi mezun ettiklerini, toplamda ise 150 binin üzerinde mezuniyet verdiklerini ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından üniversite birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ödülleri verildi.

Ayrıca, her fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okulu bölümlerinin birinci, ikinci ve üçüncülerine anı belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

“ASIL GURUR ANNE BABALARIN”

Mezuniyet kütüğüne ismini çakan üniversite birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ebru Kuybu, yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Ailesine ve stadı dolduran tüm anne babalara teşekkür eden Kuybu, şöyle konuştu: “Bizim mutluluğumuzu kendi mutlulukları olarak sahiplenen, zor zamanlarımız aramızda yüce dağlar gibi duran annelerimiz, babalarımız… Bugünde asıl pay, asıl gurur sizlerin. Mezun olacak tüm arkadaşlarım adına fedakar ailelerine teşekkür ederken varlığını her zaman ardımda hissettiğim babama, her zaman en büyük yardımcım olan anneme ve her konuda ilk örneğim olan ablama teşekkür ediyorum.”

“MEZUNİYET TÖRENİNDE KUCAĞINDAKİ İKİZLERİ BİBERONLA BESLEDİ”

Mezuniyet törenin en ilginç görüntülerini ise 2 aylık ikiz çocukları ile mezuniyet törenine gelen Ferhat Fedai ile Hilal Fedai çifti oluşturdu. Adli Tıp Kurumu’nda çalışan 35 yaşındaki Ferhat Fedai, 2 aylık ikiziyle diploma almanın sevincini yaşadı. İzmir’den dikey geçişle Uludağ Üniversitesi’ne geldiğini kaydeden Fedai, “Yaşım 35. Çok geç kaldık. Biyoloji mezunuyum. Dünyanın en güzel mezuniyetini yaşıyorum. Eşime çok teşekkür ediyorum. Onlar benim her şeyim. Çocuklarım iki ay önce dünyaya geldi. Melike ve Muhammed isimlerini koyduk. Onlar da bizimle mezuniyet coşkusu yaşadı. Çok mutluyum.” dedi.

Eşini mezuniyet töreninde yalnız bırakmayan Hilal Fedai ise “Çok güzel bir duygu yaşıyorum. İki çocukla onu mezun etmek çok güzel. Kendisini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Öğrencilerin yemin etmesinin ardından kutlamalar kep atma töreni ile son buldu.