Fethiye’de Tsunami Haberlerine Tepki

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Metin Talaş, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları ile AKUT Fethiye Birim Sorumlusu Sadi Çidem, depremin ardından yapılan tsunami haberlerine tepki gösterdi.

Fethiye’de Tsunami Haberlerine Tepki
Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Metin Talaş, Pazar günü saat 15.44’te merkezi Ölüdeniz açıkları olan 6.0 şiddetindeki deprem sonrası birkaç binada ufak hasarlar ve panik sebebi ile küçük yaralanmalar dışında hiçbir can ve mal kaybı meydana gelmediğini belirterek, “Fethiye’de artçı sarsıntılar ile beraber üretilen dedikodu ve söylentiler ulusal basında panik havası şeklinde yansıtılmaktadır. Deprem değil, bina öldürür düşüncesinden hareketle olası depremlere karşı her türlü önlemlerin alınması gerektiğini unutmadan, panik havası yaratmadan ve güzel ülkemizin göz bebeği, Fethiye ve Ölüdeniz’e telafisi zor hasarlar vermeden, bu sürecin tamamlanması adına konuyla ilgili olan herkesi sağduyulu ve özenli davranmaya davet ediyoruz. Söylentilere inanılmamasını istiyoruz. Bu konuda Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, koordinesinde Avrupa Birliği tarafından finans edilerek yaptırılmış tsunami riskinin olmadığı ile ilgili rapor da vardır” dedi.

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları da “Deprem felaketini atlattık ama medya felaketini atlatamadık. Bu konuda yasal haklarımızı kullanacağız. Fethiye dışındaki resimlere fotoshop yardımı ile plakaları kapatarak ulusal medyada ve internet sitelerinde yönlendirme yapılıyor. Bugüne kadar deprem nedeniyle turizmde bir zarar yoktu. Okullar yeni tatil oldu. İç pazar ve ardından dış pazar için olmayan bir şey, olmuş gibi gösterilmek isteniyor. Bu yanlış. Bir şey yaşansa turist gelmese neyse ama yaşanan bir tehlike yok. Bu yüzden turizm etkilenmek isteniyor” diye konuştu.

Torunoğulları, sözlerini şöyle tamamladı: “Meydana gelen Fethiye’deki depremin ardından üniversitelerden ya da bilim araştırmacılarından hiç kimse bölgeye gelerek araştırma yapmamıştır. Herkes oturduğu yerden konuşuyor. Biz, fikir sahibi olan uzmanların araştırma yaparak konuşmalarını bekliyoruz”
Kaynak: İHA