Mali Müşavirler Meslek Yasasının 23. Yıl Dönümünü Pasta Keserek Kutladı

Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) yönetimi, 3568 sayılı meslek yasasının kabul edilişinin 23. yıl dönümünü pasta keserek kutladı.

Mali Müşavirler Meslek Yasasının 23. Yıl Dönümünü Pasta Keserek Kutladı
Oda Başkanı Azmi Yılancıoğlu, pastalı kutlamada mesleki sorunların çözümü için siyasilerden “Vicdan Muhasebesi istiyoruz” dedi.

Uşak SMMMO toplantı salonunda düzenlenen toplantıyla muhasebeciler ve mali müşavirler meslek yasasının kabul edilişinin 23. Yıl dönümünü pasta keserek kutladı. Amaçlarının mesleğin önemine dikkat çekerek sorunları bir kez daha dile getirmek olduğunu ifade eden Başkan Azmi Yılancıoğlu, vergi bilincinin yaygınlaşmasında meslek mensuplarının idarenin en güçlü yardımcısı olduğunu ifade etti.

Mali müşavirlerin kayıt dışı ekonominin engellenmesinde de önemli görevler üstlendiğini ifade eden Azmi Yılamcıoğlu, “Bugün Meslek yasamızın kabul edilişinin 23. Yıl dönümünü pasta keserek kutlamak istedik. Amacımız sorunlarımız bir kez daha dile getirmek ve mesleğin icrasının önemine değinmekti. Çatı Örgütümüz olan TÜRMOB, bakanlıklar ve ilgili kurumlar nezdinde sorunlarımızı yıllardır dile getiriyoruz. Bir takım sıkıntılar meslektaşlarımızın talebi doğrultusunda giderildi. Ancak hala ciddi sıkıntılarımız var. Her şeyden önce meslektaşlarımızın üzerindeki angaryanın kaldırılmasını arzu ediyoruz. Bakanlık vesayeti, denetim lisanslamasındaki sınav, ruhsat ve harç bedellerinin kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Uşak SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu daha sonra meslek yasasının 23. yıl dönümü nedeniyle hazırlattıkları pastayı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kesti .
Kaynak: İHA