Zonguldak Ticaret Odası, Rusya’ya St. Petersburg’dan Girdi

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) yönetim kurulu üyeleri Rusya’daki iş piyasasını araştırmak ve karşılıklı iş bağlantıları kurmak amacıyla St.

Zonguldak Ticaret Odası, Rusya’ya St. Petersburg’dan Girdi
Petersburg’a geldi. St. Petersburg Sanayi ve Ticaret Odası yetkilileriyle görüşme yapan Ticaret odası üyeleri burada yetkililerden bilgi aldı.Cihan Haber Ajansına açıklamada bulunan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmi Abay, amaçlarının St. Petersburg’da iş bağlantıları kurmak olduğunu söyledi.

Gıda maddeleri üzerine Rusya’da iş yapmak istediklerini ifade eden Abay, “Ben geçtiğimiz dönem Moskova’da ambalaj fabrikası kurdum. Çok iyi iş yapıyor. Günümüzde Rusya pazarı hala aç ve Türkiye’ye göre çok az rekabet var. Biz de bunu değerlendirmek için yönetim kurulu üyelerimizle beraber buraya geldik. Bence Türk iş adamlarımızın buradaki şartları değerlendirmesi lazım” şeklinde konuştu.

ZTSO Başkanı Necmi Abay, yönetim kurulu üyeleri; Hüseyin Demirel, Zafer Sağlam, Levent Sürmen, Naci Orhan ve Taner Külah’tan oluşan heyet daha sonra St. Petersburg Rus Türk Kültür Merkezini gezdi. Burada Kültür Merkezi Genel Müdürü Adnan Öztürk’ten çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, müzik eşliğinde şark odasında fasıl yaptı .