Büyükşehir Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilen Festivalin Açılış Konserini Arif Sağ Verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Hemşehri Dernekleri Festivali'nin açılış konserini ünlü bağlama ustası Arif Sağ verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Festival Parkı'nı dolduran binlerce Gaziantepli, ünlü sanatçının seslendirdiği türkülere eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalin konuğu olarak Gaziantep'te bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Arif Sağ, ''Antepliler demokrat, aydın ve birlikte yaşama arzusu taşıyan insanlardır. Benim de dünya görüşümün temelini oluşturan unsur bu arzudur. Başkanımız Dr. Asım Güzelbey'i birlikte yaşama arzusu duyan insanları bir araya getirdiği için tebrik ediyorum'' dedi.

Birbirimize tahammül edebilmenin en büyük erdem olduğunu söyleyen Arif Sağ, ''Ülkemizin her yerinde camilerin, cem evlerinin, havraların birlikte yaşadığını görmek istiyorum. Herkes bize benzemek zorunda değil. Rengi, dili, dini, ırkı farklı diye bir insanı dışlamak, yok saymak mümkün değil. Ama herkes birbirine tahammül etmek zorunda'' diye konuştu.

Gaziantep'in başarısının altında birbirine tahammül edebilen insanlar topluluğu yattığını belirten Sağ, ''Antep'in bu yönünü her ilin daha fazla örnek alması gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Sanatçıya festivale katıldığı için teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''Değerli üstad Arif Sağ'ı gazi şehrimizde görmekten son derece mutluyuz. Kendisi sözleri ile bizim düşüncelerimize de tercüman oldu, kendisine katılıyorum. Herkesin dünya görüşü, siyasi düşüncesine saygı duyuyoruz. Çünkü biz Antepliyiz. Bugün üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu festival yalnızca bir çalma, söyleme festivali değildir. Bu buluşma aslında kültürlerin kaynaşması, paylaşımların artırılması ve ülkemizin renklerinin birbirlerini tanımasıdır, ana gayesi budur'' diye konuştu.

Kaynak: AA