23. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali Başladı

Bandırma ilçesinde düzenlenen ''23. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali'' başladı.

Festivalin, Kuşcenneti köyündeki açılış törenine Belediye Başkanı Sedat Pekel, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kuşcenneti Köyü Muhtarı Recep Kaymak, 1987 yılında başlayan festivalin, her geçen gün büyüyerek, günümüze dek gelmesinin çok önemli bir başarı olduğunu söyleyerek, ''Festivalimizin bugünlere gelmesinde önemli payı bulunan Belediye Başkanımız Sedat Pekel'e teşekkür ediyorum'' dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ise festivalin çeyrek asrı geride bıraktığını söyleyerek 1987 yılından günümüze gelinen noktayı çok önemsediğini belirtti.

Pekel, festivalin kuruluş amacının Kuş Cenneti'nin yeniden ayaklandırmak olduğunu vurgulayarak, ''Kuşcenneti, bize bırakılan bir miras değil, bir emanetti. Bu emanetin, gelecek kuşaklara eksiksiz aktarılması gerekiyordu. Bu nedenle yaşama geçirdiğimiz festival, bugünlere başarıyla ulaştı'' diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da çevre korumacılığının önemine değinerek, ''Kuşcenneti'nin kenarında ölen bir serçeciğin de, Marmara Denizi kıyısında yaşamını yitiren bir martıcılığın da hesabı hepimizden sorulur'' dedi.

Horon ve sirtaki ekibi gösterilerinin sunulduğu festivalde, Bandırma Belediye Bandosu da konser verdi .
Kaynak: AA