Manisa Ovasında İmeceyle 100 Kilometre Tarım Arazi Yolu Yapıldı

Manisa’da kurum ve kuruluşların imece usulü çalışmaları sonucunda, Manisa ovasında 100 kilometre tarım arazisi yolu yapıldı.

Manisa Ovasında İmeceyle 100 Kilometre Tarım Arazi Yolu Yapıldı
Arazi yollarıyla çiftçilerin iş kayıpları önlendi, mahsullerine müdahale edebilme ve zamanında tarladan çıkarabilme imkanı sağlandı. Ayrıca sağlık ekiplerinin, arazide hastalanan vatandaşlara kolay ulaşma imkanı, TEDAŞ gibi ekiplere de herhangi bir arızaya anında müdahale etme kolaylığı sağladı. 27 Aralık 2011 tarihinde başlatılan çalışmanın sona ermesi dolayısıyla Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Özel İdare binasında bir toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan Vali Daşöz, ikincisi uygulanan proje kapsamında kurum ve kuruluşların imece usulüyle verdikleri destek sonucu 100 kilometre tarım arazi yolu yapıldığını söyledi.

Bunun örnek bir çalışma olduğunu vurgulayarak, “Önceki yıl daha yakın mesafedeki yollar, ağırlıklı olarak ele alınmıştı. Bu yıl uzak mesafedeki yollarla devam edildi. 100 kilometre yol yapıldı, ilave çalışmalar da söz konusu. Bu kapsamda 27 Aralık 20011 tarihinden bugüne kadar 123 iş günü çalışma yapıldı. İşçilere 161 bin 950 lira ödendi. Bu ödemeyi de Manisa Ziraat Odamız yaptı. 166 bin 855 litre mazot kullanıldı. Burada yapılan iş kadar, yapılışı da çok önemli. Hiç kimsenin programında olmayan, tam anlamıyla kurumlarımızın gerçek bir dayanışması ve gerçek bir imecesiyle yapılmıştır. Bu sadece tarımsal sonuçları olan değil, aynı zamanda köylerimizin sosyalleşmesi ve TEDAŞ gibi kurumlarımızın erişim kolaylığı, sağlık hizmetlerinin verimliliğinin artması gibi dolaylı sonuçları olan örnek bir çalışmadır. Bundan dolayı katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman da arazi yollarının yapım çalışmasına, bu sene de kamu ve sivil toplumun oluşturduğu sinerjiyle devam ettiklerini söyledi.

Bu sene 100, geçen sene 200 olmak üzere toplam 300 kilometre arazi yolu yapıldığını aktaran Sorman, “Bu yollar sayesinde hem çiftçilerimizin iş kayıpları önlendi hem de zamanında mahsullerine müdahale edebilme, zamanında tarladan çıkarabilme imkanına kavuştular. Bu sinerjiyi oluşturan bütün kuruluşlara teşekkür ediyorum. Kazasız belasız bir sezonu daha kapattık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sinerjinin bozulmamasını, arazi yollarının yapılmasına devam edilmesini diyorum.” diye konuştu.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı .