Silahlı Şahıslar Polisi Alarma Geçirdi

Samsun'da aldıkları alkolün etkisiyle semt pazarındaki esnafa silah çekip taşkınlık yapan 2 kişi, polisle kovalama sonucu yakalandı.

Silahlı Şahıslar Polisi Alarma Geçirdi
Polisin kendisine yakalamasını istemeyen gençlerden biri kendi başına silah dayayıp teslim olmak istemedi.

Olay, İlkadım İlçesi Reşadiye Mahallesi Ağabali Caddesi'ndeki haftalık semt pazarında sabah saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, K.Ç.(21) ile H.B.(18) aldıkları alkolün etkisiyle pazarcı esnafına silah çekerek, "Biz leblebi gibi adam vururuz" diyerek silah doğrultup tehdit savurmaya başladı.

Aşırı derecede alkollü olan gençler, ihbar üzerine kendilerini yakalamak isteyen polisi görünce kovalama başladı.

Havaya da ateş açtıkları ileri sürülen gençlerden H.B., İlyaksöy Polis Merkezi ekipleri tarafından yakalandı. K.Ç. ise elinde tabancayla kaçmayı sürdürdü. Samsun polisi, K.Ç.'yi yakalamak için alarma geçti. Bölgeye çok sayıda resmi ve sivil polis sevk edildi. K.Ç., polisin kendisini yakalayacağını anlayınca Rasathane Mahallesi Kore Sokak üzerinde kafasına silah dayadı ve teslim olmak istemedi.

Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri de sevk edildi. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri, çelik yelek giyip arkadan gizlice K.Ç.'nin yanına yaklaşarak aniden silahı elinden alıp etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan K.Ç. ve H.B., İlyasköy Polis Merkezi'ne teslim edildiler. Soruşturma sürdürülüyor .
Kaynak: İHA