Sarıkamış’ta Eğitime Destek İçin Kermes Açıldı

Kars'ın Sarıkamış İlçesi’nde maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak amacıyla gıda ve giyim kermesi açıldı.

Sarıkamış’ta  Eğitime Destek İçin Kermes Açıldı
Sarıkamış Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) tarafından İnönü Mahallesi Hükümet Caddesi'nde düzenlenen kermesin açılışına Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, SAGİAD Başkanı İsa Cengiz ile vatandaşlar katıldı.

Kermes açılışında konuşan Kaymakam Ermiş, eğitime verilen her türlü desteği takdir ettiğini söyledi.

Erdoğan Turan Ermiş; “Kermeste bayanların el emeği göz nuru ile hazırlamış oldukları ürünler bir kültürün parçasıdır. Bayanlar el de ettikleri geliri öğrencilerin giderlerine harcıyorlar.Tabi çok güzel bir fedakarlık çok güzel bir çalışma örneği. Böyle kermesleri her sene düzenleniyor. Kendilerini tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.

SAGİAD Başkan İsa Cengiz ise kermesin 11 Mayıs'a kadar açık kalacağını, amaçlarının ihtiyaçlı öğrencilere destek olduğunu belirtti.

Cengiz, her şeyin başı eğitimden geçtiğini, Atatürk’ün en büyük düşmanın cehalet olduğunu işaret ettiğini ve dernek olarak eğitime katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Esnaflardan alınan kıyafet ve tekstil ürünleri ile ev hanımlarının hazırlamış olduğu el işi ve yöresel yemeklerin satışa sunulduğu kermesin,bir hafta süreyle açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: İHA