Kağızman’da Kafeste Saklanan Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde yakalanıp kafes içerisine konulan kınalı keklikler, bakım ve tedavileri yapılarak doğaya bırakıldı.

Kağızman’da Kafeste Saklanan Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı
Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Yusuf Üstündağ, Kağızman’da vatandaşlarca doğadan yakalanıp kafes içerisinde tutulan 4 kınalı kekliğin bakım ve tedavileri yapılarak doğaya bırakıldığını belirtti.

Yaban hayvanlarının 4915 sayılı kanun gereğince tutulması, kafes içerisinde beslenmesi veya satılmasının yasak olduğunu İfade eden Yusuf Üstündağ, vatandaşların bu konuda daha duyarlı davranmalarını gerektiğini söyledi.

Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Yusuf Üstündağ; “Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı’na üç gün önce gelen ihbar üzerine Kağızman Denizgölü Köyünde E.A adlı şahsın evinde kafes içerisinde yakalanan 4 adet kınalı keklik, Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürlüğü’müze teslim edildi” dedi.

KEKLİKLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Kınalı Kekliklerin sağlık kontrolünden geçtiğine dikkat çeken Üstündağ; “Kınalı keklikler, Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Bakım ve Rehabilitasyon Ünitesinde, gerekli bakım ve sağlık kontrolünden geçirdi. Ardından şube müdürlüğümüzde görevli uzman veteriner hekim gözetiminde yaban hayatına bıraktık.Bu konuda her zaman bize destek olan Kafkas Üniversitesine,Kuzey doğa derneğine ve jandarmaya teşekkür ediyoruz” dedi.

Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Yusuf Üstündağ, yaban hayatın korunması konusunda kamu kurumlarının olduğu kadar,vatandaşlarında büyük sorumluluğu olduğunu sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA