Korsanlar'ın Yeni Kaptanı Schlömer: Aşırı Sağcıların Partimizde Yeri Yok

Almanya'da şaşırtıcı yükselişiyle dikkatleri üzerine çeken Korsanlar Partisi'nin yeni lideri Bernd Schlömer, aşırı sağcılara ve antisemitlere karşı tavizsiz bir duruş sergileyeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz haftaki kurultayda, delegelerin üçte ikisinin oyunu alarak seçilen Bernd Schlömer, Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı. Hedeflerinin 2013'te federal parlamentoya girmek olduğunu dile getiren Schlömer, partisinin aşırı sağcılara toleranslı olduğu iddialarına da cevap verdi. Korsanlar Partisi'nin aşırı sağcılara ve antisemitistlere karşı kesin bir duruş sergilediğini savunan Schlömer, “Akif bir şekilde aşırı sağcıların partimizde yeri olmadığını göstermek istiyoruz ve bizi seçen göçmenlerin de bizim sağcılarla herhangi bir ilgimiz olmadığını biliyorlar ve bu son gelişmelerin de göçmen seçmenleri partimizden korkuttuğunu düşünmüyorum." dedi.

Korsanlar Partisi, Türk asıllı esnafa yönelik cinayetlerin arkasındaki NSU ile ilgili ilk kez yorum yaptı. NSU sorusu üzerine Schlömer, “Bu tür aşırı sağcı bir saldırı üzerine çok sarsıldık. Soruşturma ve istihbarat teşkilatları görevlerini düzgün bir şekilde yerine getirmediklerini düşünüyoruz. Ancak araştırmalar neticesinde devlet birimlerinin bir hatası olup olmadığını göreceğiz.” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYESİ OLMASINI OLUMLU KARŞILARIM"

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin sorulması üzerine Schlömer, parti olarak henüz dış politika ile ilgili bir konsept oluşturmadıklarını ifade etti.

Schlömer, “Şahsen ben Türkiye'nin AB üyesi olmasını olumlu karşılarım. Türkiye, dünya siyasetinde önemli rol oynayan bir ülke. Türkiye aynı zamanda Avrupa ile Ortadoğu arasındaki kilit ülke. Ancak Türkiye'nin Avrupa'ya ihtiyacı olup olmadığını ileride göreceğiz.” dedi.

Önümüzdeki Kuzey Ren Vestfalya ve Schleswig-Holsetin eyalet seçimlerinde Türk kökenli seçmenlerden de oy beklediklerini ifade eden Schlömer, “Kendinize güvenin ve Korsanlar'ı seçin. Partimize yapıcı bir hava getirin." diye seslendi.

"SADECE İNTERNET PARTİSİ DEĞİLİZ"

Korsanlar Partisi'nin siyasi programı olmaması yönündeki eleştirilere cevap veren Schlömer, “Tabii ki siyasi programımız var. Telif hakları, bilgi verilerini koruma, aile politikaları, ekonomi, sosyal yaşam ve eğitim politikaları gibi konularla ilgili programımız var. Kamuoyunda sadece internet partisi gibi lanse ediliyoruz. Ancak biz bunun daha fazlasıyız.” dedi.

Bir vatandaşın Korsanlar Partisi'ni neden seçmesi gerektiği yönündeki soruya Schlömer, “Eğer bir vatandaş liberal yaşam tarzı ve devlet baskısından uzak yaşamak istiyorsa, o halde Korsanlar'ı seçmeli.” cevabını vermekle yetindi .