Konya Şeker Şirketleriyle Rekor Kırıyor

Türk tarımının öncü kuruluşlarından Konya Şeker A.Ş. iştiraki firmalarla birlikte ödediği vergilerle rekor kırıyor.

Konya Şeker Şirketleriyle Rekor Kırıyor
Türkiye genelindeki 600 yüz binin üzerindeki kurumlar vergisi mükellefi arasında ödediği vergi ile son yıllarda sürekli olarak ilk yüzde yer alan ve 2011 vergilendirme döneminde ödediği kurumlar vergisi ile en çok vergi ödeyen şirketler arasında 71’inci sıraya yükselen Konya Şeker’in iştiraklerinden biri olan BETA Ziraat A.Ş.’de Konya vergi rekortmenleri listesinde ilk 10’a girmeyi başardı.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk döneminde başlattığı yatırım hamlesiyle faal olduğu sektör aralığını hızla genişleten Konya Şeker, üretici ortaklarına karşı mesuliyetlerini eksiksiz yerine getirirken bir yandan da son 10 yılda çok sayıda üretim tesisi yatırımını tamamlamış ve tüm bunları yaparken de artan üretimi ve iş hacmiyle birlikte en çok vergi ödeyen şirketler sıralamasında istikrarlı ve yukarı yönlü bir çizgi yakaladı.

Konya Şeker ve iştirakleri tarımsal sanayide başarıdan başarıya koşarken, faal olduğu sektörler ve pazarlardaki paylarını da gittikçe arttırıyorlar. Bu başarı halkasına son olarak tohumculukta sektör lideri konumunda olan BETA Ziraat A.Ş.’de katıldı ve ödediği kurumlar vergisi ile Konya Vergi Rekortmenleri listesine 6’ncı sıradan girmeyi başardı.

2010 yılında Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un girişimiyle Konya Şeker’in iştiraklerinden birisi haline gelen Beta Ziraat A.Ş., hızlı bir büyüme trendi yakalayarak, Konya Şeker’deki başarıya ayak uydurdu. Ülke tohumculuğunda yeniden etkin hale gelen firma pazarda hızlı bir büyüme gerçekleştirdi. Beta Ziraat A.Ş., Konya Şeker, Eti Alüminyum ve Konya Çimento gibi sanayi devlerinin ardından tahakkuk eden 2 milyon 862 bin 423 liralık vergi ile Konya Vergi Rekortmenleri listesinde 6.sırada yer alarak bir ilki yaşadı.

Beta Ziraat A.Ş.’nin Altınekin ilçesinde açılacak ham yağ fabrikası ile 25 bin çiftçi ailesine katkı sağlayacağı öğrenilirken firmanın faaliyet gösterdiği tohumculuk alanlarının başında yeni bitki çeşitlerinin ıslahı, şeker pancarı, sertifikalı patates, mısır, ayçiçek, buğday ve sebze tohumlarının üretimi, pazarlaması, ithalatı ve ihracatı geliyor .
Kaynak: İHA