Temsili 'mavi Marmara' Gemisi Suya Bırakıldı

Filistin'e insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan 'Mavi Marmara' gemisinin Akdeniz'de İsrail askerleri tarafından saldırıya uğraması, 2. yıldönümünde Antalya'da protesto edildi.

Temsili 'mavi Marmara' Gemisi Suya Bırakıldı
İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) organize ettiği gösteride temsili Mavi Marmara gemisi, dualarla suya bırakıldı. İHH Vakfı Antalya Temsilciliği, Akdeniz Dayanışma Platformu ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin düzenlediği protesto gösterisi, Mavi Marmara gemisinin 27 Mayıs 2010 tarihinde 650 yolcusu ile Filistin'e gitmek üzere yola çıktığı Antalya Limanı'nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 450 kişinin katıldığı protesto gösterisinin öncesinde yaklaşık 100 araçlık konvoy oluşturuldu.

Antalya Limanı'na gelen vatandaşlar Gümrük kapısından içeri yaya olarak alındı. Grup daha sonra Mavi Marmara gemisinin Filistin'e hareket etmek üzere yola çıktığı alana geçti. Döviz ve pankartlar açan grup, sık sık tekbir getirerek İsrail aleyhinde de sloganlar attı.

Burada basın açıklaması yapan İHH Vakfı Antalya Temsilcisi Mehmet Yıldırım, "Terörist ülkelerin başını çeken İsrail, 31 mayıs sabahı insanlıktan nasibini almamış yüze yakın köpeği ile birlikte insani yardım götüren gemiye saldırıda bulunmuştur. Bu ülkenin ne olduğunu müslümanlar biliyordu, ama saldırı sayesinde 7 milyar insan öğrenmiş oldu. Bunu unutmadık, unutturmayacağız duygusuyla buradayız. Kıbrıs'ı işgal etmeyi düşünüyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz binlerce kilometre uzaklıktaki toprakların savunmasını yapıyoruz. Bunu milli duygularımızla birlikte dini duygularımızla birlikte yapıyoruz. Bu gemi şu anda İstanbul'da, 31 Mayıs sabah namazını o gemide kılacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenler için dua edildi.

TEMSİLİ MAVİ MARMARA DENİZE BIRAKILDI

Daha sonra Mavi Marmara baskını sonucu hayatını kaybeden 9 Türk vatandaşının isimleri okundu ve her isim okunuşunda havaya güvercin bırakıldı. Yine dualarla temsili olarak hazırlanan yaklaşık 1.5 metrelik Mavi Marmara gemisi denize indirildi. Temsili geminin Zodyak bot eşliğinde götürülmesiyle protesto gösterisi sona erdi. Vatandaşlar protestonun ardından olaysız şekilde limandan ayrıldı .
Kaynak: İHA