''1. Gamek Ev Hanımları Yemek Yarışması''

Gaziantep'te 180 ev kadını bu yıl ilki düzenlenen, ''1. GAMEK Ev Hanımları Yemek Yarışması'' na evlerinde yaptıkları yemeklerle katıldı.

Et, hamur ve tatlı kategorilerinde yapılan yarışmada, İlhan Canseven, yaptığı yemeklerle üç kategoride de birinci oldu ve hem altın hem de ''Başkan özel Ödülü'' olan tatili kazandı.

Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Chef Club Aşçılar Birliği iş birliğiyle Kavaklı Şato Restorant'ta gerçekleştirilen yarışmaya ev kadınları yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, değişen Gaziantep'te en çok övündükleri şeyin kentin kültürel miras olduğunu söyledi.

Yemek kültürünün Gaziantep'in somut olmayan bir kültürel mirası olduğunu ifade eden Güzelbey, şöyle konuştu:

''Dünyanın çok ünlü mutfakları var. İtalyan mutfağı, Fransız mutfağı ünlüdür. Ama hiçbir yerde ne İtalya'da ne Fransa'da şehrin adıyla anılan bir mutfak kültürü vardır. Fransa'da bir Paris mutfağı yoktur. Mesela İtalya'da bir Roma mutfağı yoktur. Ama Türkiye'de bir Antep mutfağı vardır. Bu da bizim için büyük bir övünçtür. Değişen Gaziantep'te asla mutfak kültüründen ve kültürel mirasımızdan vazgeçmiyoruz. Lahmacuna, çiğköfteye, kebap ve sıvı yemeklerimize sahip çıkıyoruz.

Çünkü bizim turizm şehri olmamızda, bizim kültür şehri olmamızda onların çok büyük bir katkısı var. Bu nedenle bugün bu programa katılan yemeği yapan o değerli ellere ve bu yemeği değerlendiren bir kısmı Antalya'dan bir kısmı İstanbul'dan, Bolu'dan Hendek'ten Türkiye'nin her yerinde gelen değerli jüri üyelerimize çok teşekkür ederim.' '
Kaynak: AA