Şırnak'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cizre'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Kaymakam Mumin Heybet İlköğretim Okulu'nda devam eden kutlamalara Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erhan Gürler, Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, Milli Eğitim Müdürü Sadık Bora, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Nurettin Kömür ve öğrenciler katıldı.

Törende gençlere hitaben günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Kömür, ''Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak görev ve sorumluluğunuz olmalıdır'' dedi.

Okunan şiirler ve halk oyunları gösterisinin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Protokol katılmadı-

Silopi'de ise, Cumhuriyet Alanı'nda yaklaşık 15 dakika gecikmeyle başlayan çelenk sunma törenine Kaymakam Bünyamin Yıldız, Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Attila Şirin katılmadı.

Törende aralarında Mal Müdürü Talip Çevik, Nüfus Müdürü İbrahim Bektaş, PTT Müdürü Mustafa Pamuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adil Özer, AK Parti İlçe Başkanı Haşim Haşimoğlu'nun bulunduğu 9 kişi hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özer, kutlamaları kabul etti .
Kaynak: AA