Sakarya Mayıs Ayında Beyaza Büründü

Sakarya’da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.Serdivan ilçesinin köylerinde yağan şiddetli dolu tarım arazilerini kırıp geçirirken, taşan Kuruçeşme Deresi onlarca evi çamur deryasına döndürdü.

Sakarya Mayıs Ayında Beyaza Büründü
Sakarya’da öğle saatlerinde başlayan ve metrekareye 36 kilogram yağan sağanak yağış Sakarya’da günlük hayatı felç etti. İl merkezinde onlarca işyeri ve evi su bastı. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü Acil Servisi kanalizasyon hattının patlaması ile devre dışı kaldı. Hastanenin bir gün hizmet veremeyeceği açıklandı. Yağıştan en çok Serdivan ilçesi zarar gördü. İlçenin yüksek kesimlerinde nohut büyüklüğünde dolu yağdı. Binlerce dönüm tarım arazisi dolunun etkisi altına kalırken, meyve bahçelerindeki ağaçlar yıkıldı. Çiftçiler zararın büyük olduğunu ifade ederken İlçe Tarım Müdürlüğü bölgede hasar tespit çalışması başlattı. Yaşanan dolu felaketinden Kazımpaşa Mahallesi ile Uzunköy, Çubuklu ve Meşeli köyleri zarar gördü. Kuruçeşme Deresinin taşması ile bölgede onlarca evi su bastı. Evler baskının ardından çamur deryasına dönüştü. Serdivan Belediyesi ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek çalışmalara başladı.

Kazımpaşa Mahallesi Muhtarı Osman Türk, dolu yağışının hayatı olumsuz etkilediğini ve binlerce dönüm tarlayı su bastığını söyledi.

Türk, meyve bahçelerinin de kullanılmaz hale geldiğini vurgularken; belediye ekiplerinin zamanında müdahalesi olması hasarın katlanabileceğini söyledi.

Bölgede birçok ahır yağış sonrası yıkılma tehlikesi geçirdi. Çiftçiler hayvanlarını dışarı çıkartırken, ahırlarda güçlendirme çalışmalarına başladı.

Köylüler, araçların çıkamadığı Çubuklu köyünde zararın çok büyük olduğunu ve köydeki tarım arazilerinin tamamında büyük hasar oluştuğunu kaydetti.

Bölgede yaşanan dolu felaketinin ardından çalışmalar hızla devam ettirilirken, Sakarya Valiliğinin İlçe Tarım Müdürlüğü kanalı ile yaptığı incelemenin ardından kesin hasarı açıklaması bekleniyor. Dolu felaketinin yaşandığı köylerin tepeden çekilen görüntüleri ise kış manzaralarını aratmadı .
Kaynak: İHA