Pentagon ve TSK raporları 'Görüntüler TSK envanterindeki Heronlardan alındı' diyor

Türkiye, Uludere'de 5 ay önce 34 köylünün hayatını kaybettiği karanlık olayın deşifre edilmesini istiyor. Uludere şimdi, ABD'den gelen 'İstihbarat Predatörlerden' haberiyle bir kez daha gündemde.

Pentagon ve TSK raporları 'Görüntüler TSK envanterindeki Heronlardan alındı' diyor
Türkiye son birkaç gündür, 'istihbarat Predatörden mi, Heron'dan mı?' sorusuna yanıt arıyor. Amerikan WSJ gazetesinin, 'İlk istihbarat ABD'den' iddiasına Türkiye'de muhalefet partileri de destek verdi.

Özellikle ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu süreçte Hükümete oldukça sert yüklendi. CHP Genel Başkanı, Hükümeti istihbaratı ABD'den almakla suçladı ve jetlerin bu istihbaratla köylüleri bombaladığını iddia etti.

CHP, WSJ GAZETESİNİN İDDİASINA SAHİP ÇIKTI


Yeni verilerle olayın perde arkası da netleşiyor. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon ve TSK raporlarında ilk görüntülerin Predatörlerden değil, TSK envanterindeki Heronlardan alındığı ortaya çıktı.

İLK GÖRÜNTÜLER HERONDAN


İşte TSK ve Pentagon kayıtlarındaki o ifade... ''Olay günü, 28 Aralık 2011 tarihinde Uludere 'den ilk kayıt saat 17:21'de TSK'nın 'Gözcü' adlı insansız hava aracından geliyor. Kaçakçı grubun ilk olarak Heron görüntülerine girdiği saat ise 18:39..''

PREDATÖR 180 KM. UZAKTAYDI


Peki kaçakçılar bölgedeyken Predatör neredeydi? O günün kayıtlarında; İncirlik üssünden havalanan Predatörün, o saatlerde olay yerinden 180 km uzakta; PKK'nın Kandil kampında seyrettiği bilgisi var. Predatör kaçakçı grubu TSK'dan 46 dk. sonra saat 19:21'de tespit edebiliyor. Ve 4 dk. sonra ABD, Türkiye'ye 'görüntü aktarımı yapılabilir' mesajı geçiyor.

HERON 18:39'DA, PREDATÖR 19:21'DE GÖRDÜ

Olay açık ve net. Peki ne oldu da, Vol Sitrıt Jörnıl'ın haberi bu denli gündem oldu? Amerikan Vol Sitrıt Jörnıl gazetesi haberinde, Predatör ve Heronlar arasındaki 46 dakikalık farkın üstünü örttü. Gazete, 'Anlık İstihbarat Paylaşımı' gereği ABD'nin Türkiye'ye geçtiği görüntüleri, 'istihbarat verildiği halde köylüler Türk jetlerince vuruldu' demeye getirdi.

SAATİ GİZLEDİLER, İSTİHBARATI UYDURDULAR

Başbakan Erdoğan, bu sözleriyle Vol Sitrıt Jörnıl'ın 'derin hesaplar içinde olduğunu' ima etti. Erdoğan'ın bahsettiği gazetenin perde arkasındaki amacı da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

AMAÇ PREDATÖR SATIŞINI ENGELLEMEK Mİ?


Kulislerde; Türkiye'nin terörle mücadelede kullanmak için ABD'den Predatör satın almak istediği, Türkiye karşıtı ve İsrail yanlısı lobilerinse bu satışı engellemek istediği konuşuluyor. Yani Türkiye, parasını ödediği halde İsrail'den henüz alamadığı Heron'lar yerine ABD yapımı Predatörleri istiyor.

PREDATÖR ANLAŞMASI OLMASIN DİYE Mİ!

İkisi üzerinde silah olan toplam 6 adet Predatör alınacak. Genelkurmay Başkanı Özel ABD'ye işte bu anlaşmadaki pürüzleri gidermek için gitmişti. Vol Sitrıt Jörnıl'ın haberi, Amerikan Hükümeti'nin Kongreyi ikna etmek istediği bir anda yayınlanması işte bu nedenle dikkat çekti.