Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Çelenk Koyma Yasaklarını Kafalarına Çalacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris belediyesi tarafından yaptırılan 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nı düzenlenen törenle açılışını yaptı.

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Çelenk Koyma Yasaklarını Kafalarına Çalacağız
Türkiye genelinde 48 saat önce partisinin il ve ilçe başkanlıkları tarafından 19 Mayıs’ta çelenk konmak için Valiliklere müracaat etmelerine rağmen kabul edilmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlarının Atatürk anıtına çelenk konması yasaklandı. O yasakları onların kafalarına çalacağız.” dedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Ulusal Egemenlik Caddesi’nde CHP’li belediye tarafından yaptırılan 19 Mayıs Gençlik Meydanı, Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen görkemli şölenle açılışı gerçekleşti. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, belediye başkanı Ali Acar’ın hangi zorluklarla meydanı yaptığını aktararak, “Şimdi gelin de belediye başkanına kızmayın! Kardeşim rant varken o işi yapmazsın da kente meydan açarsın? Belediye başkanının yeri herhalde Silivri olması lazım. Sosyal demokrat belediyeler Türkiye’nin neresinde olursa olsun tek bir şeye kilitlenirler o da halka hizmet etmek. Halka hizmet etmenin onurunu her Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı taşır ve bu onuru taşımaktan da gurur duyar. Ben de belediye başkanlarımızdan gurur duyuyorum. Kent meydanları çok önemlidir. Kent diyence akla meydan gelir. Çünkü toplum enerjisini meydanlarda boşaltır. Siz hangi çağdaş kenti gördünüz de meydanı olmasın. Marmaris gibi Türkiye’nin incisi olan bir kenti meydansız görmek doğru değildi.” dedi.

Tüm Türkiye’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’deki tüm il ve ilçe başkanlıklarımız, 48 saat önce 19 Mayıs’ta çelenk bırakmak için dilekçe verdiler. İki, üç valilik izin verdi. Diğer valilerin tümü ret etti. Sonra izin veren valilerden izinlerini geri aldılar ve Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlarının Atatürk anıtına çelen konması yasaklandı. Hangi karanlık düşünceler, bu tür kararları alabiliyorlar. Siz, kendi kurtarıcınız, bir ulusal önder, bütün dünyanın saygı duyduğu bir önderi, anma gününde, çelenk bırakacaksınız, çiçek bırakacaksınız, yasak getiriyorlar. O yasakları onların kafalarına çalacağız.” ifadelerini kullandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin geleceğini sadece gençlere bıraktığını altını çizen Kılıçdaroğlu, “Gençler, bizim gençlerimiz, geleceğimiz, ülkenin teminatı olan gençler. Haksızlığa karşı, adaletsizliğe karşı direnmek sizin elinizdedir. Direneceksiniz, bağımsız ve özgür bir Türkiye’yi kurmak için. Hiçbir güç, ülkemizi sevmekten, insanımızı sevmekten ve Mustafa Kemal’i sevmekten bizi alıkoyamaz. Onun açtığı yolda, kararlılıkla yürüyeceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın, bir başka devlet başkanının işaret parmağı ile çağırdığı bir ülke olmayı kabul etmiyoruz. Biz onurlu bir ülke olmayı kabul ediyoruz. Bizimde ideallerimiz var, biz isteriz ki bu coğrafyada, herkes huzur içinde yaşasın, herkes barış içinde yaşasın. Herkesin işi olsun, herkesin gücü olsun ve en önemlisi analar hiçbir zaman ağlamasın. Barışın egemen olduğu, dostluğun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz biz ve bu Türkiye’yi yaratmak bu Türkiye’yi hayata geçirmek bizim ellerimizde. Emperyalizmin kucağına düşmeyeceğiz. Birbirimizi ötekileştirmeyeceğiz. Bu cennet vatanda huzur içinde yaşayabileceğimiz, güzel Türkiye’yi hep beraber kuracağız. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, gençlerimiz için, analarımız için yapacağız biz bunu. Ahdimiz var, güzel Türkiye’yi kurmak. O güzel Türkiye’de hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Hepiniz sağ olun var olun diyorum. Tekrar bayramınız kutlu olsun, bayramımız kutlu olsun, tüm gençlerin bayramı kutlu olsun.” diye konuştu.