İTO, İTİCÜ ve TUGEV’den Turizm Sektörüne Eğitim Desteği

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), turizm hizmetlerinde kalitenin artırılması için ücretsiz sertifikalı meslek edindirme kursu açıyor.

Toplamda 210 saat olması planlanan eğitim, ‘Turizm ve Otelcilikte Meslek Edindirme Sertifika Programı’ adı altında verilecek. Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi’nin organize edeceği programda, sektörde çalışacakların niteliklerinin gelişen ve değişen taleplere uygun olarak artırılması hedefleniyor.

Kursun başlama tarihi 4 Haziran 2012 olarak belirlendi. Pratik ve uygulamalı eğitimler 20 Temmuz’a kadar sürecek. Teorik eğitimler, İTİCÜ’nün Eminönü Kampüsü’nde verilecek. Pazartesiden cumaya 09.00 ile 17.00 saatleri arasında planlanan sertifikalı eğitim programında, katılımcılar 5 yıldızlı otellerde uygulamalı eğitimler alacak. Eğitimin bedeli ise İTO tarafından karşılanacak.

Kursa katılabilmek için 30 yaşını geçmemiş olma, en az lise mezunu olma ve bilgisayar kullanma şartı aranıyor. Eğitimleri başarıyla bitirenlere İTO, İTİCÜ ve TUGEV’in ortak sertifikası verilecek. Sınavlarda başarısız olanlarsa sadece katılım sertifikasını almaya hak kazanacak.

30 kişiyle sınırlı tutulacak program için başvurular, 31 Mayıs’a kadar İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’ne yapılabilecek .
Kaynak: İHA