AK Parti Adana Milletvekili Erdinç Açıklama Yaptı

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Avukat Mehmet Şükrü Erdinç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Erdinç, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 93 yıl önce, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yaktığı özgürlük meşalesinin, şanlı tarihin dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, bu özgürlük meşalesinin tüm Anadolu'ya yayıldığını, Türk milletinin azim ve kararlılığıyla birleşerek girişilen milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırıldığını vurguladı.

Türk milletinin dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi verdiğini hatırlatan Erdinç, şunları kaydetti:

''İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. Türkiye'nin her alanda gelişmesi için eğitimli, girişimci ruhla yetişmiş gençlere ihtiyacının olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Gençliğin heyecanını dinamizmini ve coşkusunu siyasette kullanamayan hareketler, zamanla geriye gitmeye, hatta yok olmaya mahkumdurlar. Sahibi olduğumuz potansiyel genç nüfusumuz, bizim en büyük gücümüzdür. Milletimizi ileri götürecek olan ise güven duyduğumuz genç fikirlerdir. 19 Mayıs 1919 Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıcın tarihidir. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Kurtuluş Savaşı'mızın başladığı gün olan bugünü gençliğe Bayram olarak armağan ederken, verilen amansız bir mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlığı ve bu ülkenin geleceğini her zaman güvendiği, inandığı Türk Gençliği'ne emanet etmiştir. İnanıyorum ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını emanet ettiği gençlerimiz, onu koruyacak ve daha da yücelteceklerdir. 19 Mayıs 1919'un 93. yıldönümünde bütün gençlerimizin, bütün milletimizin bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.''

-Arıkan'ın 19 Mayıs mesajı

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da, yayınladığı mesajla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

''Büyük Önder Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişecektir'' diyen Arıkan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bütün umutların tükenmeye başladığı bir anda Atatürk'ün 'Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olmuştur. Bu özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayıldı. Özgürlük mücadelesiyle kazanılan vatan toprağının korunması ve yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmekte. Türkiye Cumhuriyeti, gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişecektir.' '
Kaynak: AA