Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Bayır, Öğrencilere İl Genel Meclisi'ni Anlattı

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu'nda, öğrencilere il genel meclislerinin görev ve yetkileri ile Karaman'da yapılan hizmetleri anlattı.

Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu'nun konferans salonunda düzenlenen toplantıda öğrencilere hitap eden Bayır, İl Özel İdaresi'nin teşkilat yapısını anlatarak, yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Özel idarelerin hizmetlerinin, toplumun tamamını ilgilendiren ve halkın müşterek ihtiyaçlarının karşılandığı genel hizmetleri kapsadığını ifade eden Bayır, şunları kaydetti:

''İl özel idaresinin gençlik, spor, tarım, sanayi, ticaret, çevre düzeni, bayındırlık hizmetleri, kültür, sanat, mikro kredi verilmesi, muhtaçlara yardım, okulların bakım ve onarımı gibi çok geniş kapsamda hizmet vermektedir. Kısacası yeni doğan bebeğe beşik, ölene tabut bulmak zorundayız. İl genel Meclisi olarak ihtiyaçları belirlemekte, acillik sırasına göre hayata geçirmekteyiz. Karaman İl Genel Meclisi'nde görev yapan arkadaşlarımızın tamamı Karaman sevdalısı. değişik partilerden olmamıza rağmen Karaman ve ülkemizin menfaatlerinde ortak kararlar alınırken zorlanmıyoruz. Bu da hizmet yapmamızı kolaylaştırıyor.''

Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından, katkılarından dolayı Bayır'a, Kazım Karabekir MYO Müdürü Abdulbaki Pınar tarafından plaket takdim edildi .
Kaynak: AA