''temsili Askerlik'' Eğitimi Kapsamında 13 Engelli, Bir Günlük De Olsa Askerlik Heyecanını Yaşadı

Osmaniye'de Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirilen ''temsili askerlik'' eğitimi kapsamında 13 engelli, bir günlük de olsa askerlik heyecanını yaşadı.

Osmaniye Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkan Vekili Faruk Öz ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma Topçu Üsteğmen Caner Aladağ tarafından yapıldı.

Askerlik mesleği gibi şerefli bir mesleğe mensup olmaktan onur duyduklarını ifade eden Aladağ, ''Asker olmak için bedenen engelli olmak bir engel teşkil etmez. Önemli olan vatan ve millet sevgisiyle dolu bir kalbe sahip olmaktır'' dedi.

Konuşmanın ardından ellerini silah ve Türk Bayrağı üzerine koyarak yemin eden engelli gençler, tören sonunda Vali Celalettin Cerrah ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Piyade Er Salih Erdoğan tarafından yaş kütüğüne dönem plaketi çakılmasının ardından tören geçişi yapıldı .
Kaynak: AA