CHP Milletvekili Pavey, 295 Gündür Çadırda Kalan İşbir İşçilerini Ziyaret Etti

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, TEKSİF Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 295 gündür İşbir Sentetik Fabrikası önünde kurdukları çadırda hak arayan işçileri ziyaret etti.

CHP Milletvekili Pavey, 295 Gündür Çadırda Kalan İşbir İşçilerini Ziyaret Etti
İşçilerle birlikte çay içen Pavey, "Tüm yüreğimizle sizin yanınızdayız. İşçilerin sendikaya üye oldu diye işten çıkarılması utanç verici." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Pavey, konferans vermek için geldiği Balıkesir'de, işten çıkarılan İşbir Sentetik işçilerini ziyaret etti. Bigadiç yolu üzerinde bulunan İşbir Sentetik Fabrikası'nın önünde işçilerin kurduğu çadıra giden Pavey, burada sohbet etti. Pavey'e CHP Balıkesir İl Başkan Vekili Hüseyin Can, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ve diğer partililerle de eşlik etti. TEKSİF Şube Başkanı Hüseyin Akyüz, İşbir Sentetik'i işçilerin kurduğunu ancak 68 taşeron aracılığıyla çeşitli fabrikalarında işçi çalıştırdığını söyledi.

75 işçinin, sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarıldığını belirten Akyüz, "29 Haziran 2011 tarihinden bu yana ana fabrikanın önünde kurduğumuz çadırda eylem yapıyoruz. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda direnişimiz sürüyor. İşe iade davaları açtık. Bu süreçte bize en büyük desteği CHP verdi. Bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Başarılı oluncaya, işçi arkadaşlarımız işe iade edilincene kadar mücadelemiz sürecek." dedi.

Türkiye'de yeni anayasada birtakım haklardan bahsederken öncelikle eski anayasada verilen hakların yerine getirilmesi gerektiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, olayı utanç verici olarak değerlendirdi. Pavey, akıllı işverenlerin işçisinin kalbini kırmadan, bu işi uzlaşma içinde yürütmesi gerektiğini kaydetti.

İşbir Sentetik'in Avrupa ülkelerine mal sattığının söylenmesi üzerine Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatan Pavey, "Eminim, AB ile ticaret yapan işyeri bir an önce aslına ve adabına uymalı. AB standartları, sendikasız işyerlerine sipariş vermiyor. Bu anlamda da belli bir sorumluluk hissetmeleri gerekiyor aslında ama en önemlisi, bir bireyin daha rahat, daha refah, daha mutlu yaşayabilmesi için iyi koşullarda çalışıyor olması lazım. Bir gün kendileri de işçi olduğunda herhalde her şeyi daha iyi anlarlar. Eminim ki bu direniş güzel bir uzlaşmayla bitecektir. Bunu temenni ediyorum." diye konuştu.

Ziyaretin ardından CHP Milletvekili Pavey, "Nereye Gidersem Gökyüzü Benimdir" isimli kitabını imzalayıp işçilere hediye etti .