Aksu: 12 Eylül’ü Yargılayamazsınız Diyenler Herkesten Önce Mahkemeye Koştu

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, referandumda hayır cephesinde yer alan CHP, MHP ve BDP'nin 12 Eylül'ün yargılanamayacağını savunduğunu, ancak açılan davaya da herkesten önce koşarak gittiklerini söyledi.

Aksu, partilerin bu tavrının millet tarafından görüldüğünü belirtti.

Avrasya Aktüel Dergisi ve Bölgeler Arası Kalkınma Platformu’nun düzenlediği 'Doğu ve Güneydoğu Kalkınması' konulu programa katılan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Cihan Haber Ajansı(Cihan)'nın gündeme ilişkin sorularını cevapladı."12 Eylül yargılamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, Aksu şöyle cevap verdi: “3 muhalefet partisi bir araya geldi. Referandumun, halk oylamasından geçmemesi için çalıştılar. Ama görüldüğü gibi halkımızın büyük bir ekseriyeti referandumda 'Evet' dedi.

Anayasa değişikliği oldu. 4 artı 4 eğitim sistemi getirilirken de komisyonda da genel kurulda da olay çıkardılar. Ancak aziz milletimiz biliyor ki, bu yapılması gereken bir şeydi ve yapıldı. BDP de maalesef anayasa değişikliğinde Meclis'e girmedi. Oy veremediler, bir sürü kendi yakınları işkence görmesine rağmen onların hepsini biz dile getirdik. Ama ‘Hayır’ dediler. Aynı şekilde MHP de oy vermediği gibi referandumu da desteklemedi. Onun için de biz yüzde 50 oy alıyoruz.” Muhalefet partilerinin kendilerini halkı kandırmakla itham ettiklerini hatırlatan Aksu, ‘Referandumda halkı kandırdılar.’ dediler. Ve aleyhte çalıştılar. Şu anda da yargılama başladı.

Şimdi de herkesten evvel koştular. Bir taraftan bizi itham edeceksiniz, Siz yapamazsınız, ‘12 Eylül’ü yargılayamazsınız’ diyeceksiniz bir taraftan da yargılama yapılırken koşarak gideceksiniz. Milletimiz bunları görüyor.” diye konuştu

“TERÖRLE MÜCADELE STRATEJİSİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK”
Eski Bakan Aksu, hükümetin yeni terörle mücadele stratejisine ilişkin sorulan soruya da “Biz de bir değişiklik yok. Terörle mücadelede biz ne dediysek aynı şekilde devam ediyoruz. Bir taraftan bir takım milli birlik projemiz devam ederken; diğer taraftan da ‘Terörle mücadelemiz.’ devam edecek diyoruz. Demokratikleşmede de hızlı adımlarla ilerliyoruz. Değişecek bir şey yok.” şeklinde cevap verdi.