Sivas'ta Keklik Satışı Yapan 2 Kişiye, 12 Bin 150 Lira Para Cezası Kesildi

Sivas'ta keklik satışı yapan 2 kişiye, 12 bin 150 lira para cezası kesildi

Jandarma ekipleri, Gölova ilçesi Çobanlı Köyü yolunda yaptığı yol kontrolünde, 2 farklı araç içerisinde karton kutu ve tahtadan kafeste 26'sı canlı, 3'ü ölü 29 keklik ele geçirdi.

Sivas Orman ve Su İşleri Müdürü Selami Şahinbay, yaptığı açıklamada, Gölova İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin D 100 karayolunda yaptığı rutin yol kontrolleri sırasında 2 araç içerisinde belgesi olmadan keklik nakledildiğini tespit ettiğini belirtti.

Bunun üzerine bölgeye giden orman muhafaza memurlarının keklikleri teslim aldığını, nakli gerçekleştiren kişilere ise para cezası uygulandığını anlatan Şahinbay, bir araçta bulundurma ve nakliye belgesi olmayan 25 keklik, diğer araçta ise 4 canlı kekliğin nakledildiğinin tespit edildiğini belirtti.

Şahinbay, 25 kekliği nakleden kişiye 9 bin 750 bin lira, 4 kekliği nakleden diğer kişiye ise 2 bin 400 lira para cezası uygulandığını söyledi.

Av ve yaban hayvanlarıyla, bunlardan elde edilen ürünlerin bulundurulması, üretimi ve ticareti hakkında yönetmelik ile av ve yaban hayvanlarının üretimi, ticareti ve bulundurma esaslarının düzenlendiğini belirten Şahinbay, bu hayvanları evlerinde bulundurmak isteyen kişilerin şube müdürlüğünden izin alması gerektiğini ifade etti.

Yol kontrolünde ele geçirilen keklikler, kanatları kesik olduğu için Kahramanmaraş Keklik Üretim İstasyonu'na gönderildi.
Kaynak: AA