Sincan'da Ambalaj Atıkları Yeniden Ekonomiye Kazandırılıyor - Ankara

Sincan Belediyesi, hayata geçirdiği geri dönüşüm projesi ile ambalaj atıklarını ekonomiye kazandırıyor.

Sincan'da Ambalaj Atıkları Yeniden Ekonomiye Kazandırılıyor - Ankara
Proje kapsamında; metal, kağıt, kompozit, pet şişe ve cam ambalaj atıkları toplanıyor. Sincan Belediyesi ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle yürütülen Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi kapsamında, pilot bölgelerdeki çalışmalar devam ediyor.

Sincan’ın pilot bölge olarak seçilen yeni mahallelerinde Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm Projesi hayata geçirildi. Sincan Belediyesi, geçen yıl, ÇEVKO işbirliği ile Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesini pilot bölge olarak belirlenen mahallelerde hayata geçirdi. Ertuğrul Gazi, Osmanlı, Akşemsettin, İstasyon ve Plevne mahallerinde ambalaj atıkları toplanmaya başlandı. Birinci aşamada 8 kişilik bilgilendirme ekibi, apartman yönetimlerini bilgilendirerek, geri kazanımın ülke ekonomisine ve çevreye olumlu etkilerini anlatarak projeye halkın katılımını sağladı.

Mahallelerde bulunan, dış mekan ambalaj atığı konteynerlerinde diğer çöplerden ayrılan ambalaj atıkları sıkı bir denetim ile haftanın belirli günlerinde, sabahtan öğlene kadar olan sürede toplanarak ekonomiye kazandırıldı. Sincan Belediyesi bu sene projeyi Fatih, Gazi Osman Paşa, Ulubatlı Hasan, Yunus Emre, Selçuklu, Andiçen mahallelerinde de uygulayacak. Vatandaşlarla yüz yüze iletişime geçilerek proje anlatılacak, apartman yöneticileri ile görüşülerek konu ile ilgili bilgi verilecek ve apartmanlara afişler asılacak. Vatandaşlardan ambalaj atığı konteynerlerine belirlenen gün ve saatlerde ambalaj atıklarının 'evde ayrıştırılarak çıkarılması' istenecek.

Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Ambalaj atıkları çöp olmaması, Sincan’da çevre bilincinin artırılması için çalışmalar yapıyoruz. Ambalaj Atıkları Projesinde geri kazanımın önemini halka anlatıyoruz. Geçtiğimiz sürede halkımızdan olumlu dönüşler oldu, geri kazanım bilincinin geliştiğini görüyoruz. Proje başarılı bir şekilde sürdürülüyor.” dedi .