Başkan Oral: Peygamberimizi (SAS) Anlamanın Yolu Sünnetlerini Yapmaktan Geçiyor

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Peygamber Efendimiz'i (sas) anlamanın yolunun, O’nun (sas) sünnetlerini incelemekten ve yapmaktan geçtiğini söyledi.

Başkan Oral: Peygamberimizi (SAS) Anlamanın Yolu Sünnetlerini Yapmaktan Geçiyor
Konya’nın Ilgın ilçesinde, belediye ve Ilgın İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin düzenlediği programda ilahiler, dualar ve şiirlerle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas) anıldı. Program konuğu olan Şair Dursun Ali Erzincanlı'nın okuduğu şiirlerle dinleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.Peygamber Efendimiz'in (sas) doğumunun 1441. yıl dönümü, bütün Türkiye’de olduğu gibi Ilgın’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Ilgın Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programı; Ilgın Kaymakamı Cahit Işık, Ilgın Garnizon Komutanı Kani Köse, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Ilgın Baro Başkanı Yetkin Özalp, daire başkanları ve vatandaşlar izledi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra kürsüye gelen Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Peygamber Efendimiz'i (sas) anlamanın yolunun, O’nun (sas) sünnetlerini incelemekten ve yapmaktan geçtiğini söyledi.

Oral, “Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) hal ve davranışları, hayatı, kısacası yaşadığı her şey bizlere çok güzel rehber ve örnek olmuştur.” diye konuştu.

Daha sonra Ilgın Anadolu İmam Hatim Lisesi öğrencilerinden oluşan Elvan İlahi Grubu sahneye çıkarak, birbirinden güzel ilahileri Ilgınlılarla paylaştı. İlahilere izleyiciler de eşlik etti. İlahi Grubu’nun ardından sahneye çıkan Şair Dursun Ali Erzincanlı, ‘En Sevgiliye Bir Gül’ şiir dinletisi ile programa ayrı bir ahenk kattı. Erzincanlı'nın okuduğu 'Kırk Yaşındasın' şiiri sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yemenli 11 kadının hikâyesini de anlatan Erzincanlı, aile içi sorunların çözümü hakkında kısa bir konuşma yaptı. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği programın ardından, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Dursun Ali Erzincanlı'ya plaket takdim etti .