8. Cumhurbaşkanı Özal, Vefatının 19. Yılında Erzurum’da Anılacak

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 19. yıldönümünde Erzurum Ulu Camii’nde okutulacak Mevlid-i Şerif ve Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenecek sempozyumla anılacak.

8. Cumhurbaşkanı Özal, Vefatının 19. Yılında Erzurum’da Anılacak
Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel, 'Halkın Cumhurbaşkanı' olarak tanımladığı merhum Turgut Özal için, her yıl Türkiye’nin farklı bir şehrinde anma töreni düzenlemek istediklerini belirtti.

Demirel, Ankara ve İstanbul dışında 2011’de ilk kez Malatya’da anma programı düzenlediklerini hatırlattı. 2012’de Erzurum’un Özal’ın sevenleri için buluşma adresi olacağını hatırlatan Demirel, Erzurum’un manevi bir havası olduğunu, birçok alim insan yetiştirdiğine dikkat çekti. Demirel, “Anma programının düzenleneceği 4. il olan Erzurum halkının vefasıyla tarihi bir gün yaşatacağını düşünüyoruz. Bu programa Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların teşrif etmesini beliyoruz.” dedi.

2011'de düzenledikleri anma programında 10 binden fazla hatim okunduğunu belirten Demirel, “Anadolu insanının, anma programına katacağı çok şey olduğunu düşünüyoruz. Okuduğumuz hatimleri hem merhum Özal’ın ruhuna, hem de tüm şehit ve gazilerimize hediye edeceğiz.” diye konuştu.

Galip Demirel, 8. Cumhurbaşkanı Özal’ın, insana yapılan yatırıma büyük önem verdiğini kaydederek şunları söyledi: “Biz de vakfımız aracılığıyla insana ve insanlığa yönelik hizmetler veriyoruz. Çeşitli yayınlar çıkarıyoruz, okullarımızda çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Turgut Özal’ın ülkeye verdiği hizmetlerin bilinmesini ve onun ideallerinin çok daha geniş kesimlere ulaşmasını istiyoruz. Özal’ın amaçlarını gerçekleştirecek yeni nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bu bağlamda Turgut Özal Üniversitesi’ni kurduk ve fakülte sayısını her geçen gün artırıyoruz. Çeşitli belgeseller hazırladık ve bu çalışmamız da büyük ilgi gördü.”

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından insanların merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için hatimler okuduğunu kaydeden Demirel şöyle konuştu: “Vakfımıza bildirilen hatimlerin duasını Erzurum Ulu Camii’nde okutacağız. Bununla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve Erzurum Müftülüğü ile birlikte bir program hazırladık. Hatim duası ve Mevlid-i Şerif okunmasına 22 Nisan, saat 11.00’da başlanacak. Mevlit programı öncesi 21 Nisan’da Atatürk Üniversitesi’nde Özal’ın yakın çalışma arkadaşlarının katılacağı bir sempozyum düzenlenecek ve Özal’ın yakın çalışma arkadaşları, onun hakkında merak edilenleri cevaplandıracak.

Demirel, “Umuyoruz Mevlid-i Şerif programımız başta olmak üzere panelimize de Erzurum’dan gösterilecek ilginin büyük olmasını bekliyoruz.” Saffet Arıkan Bedük, Mehmet Kahraman ve Ender Gülsüm’ün de aralarında bulunduğu Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Erzurum’daki kurum ve kuruluşları ziyaret ederek düzenleyecekleri program hakkında bilgi verdi. Ziyaretler sırasında heyete ev sahibi olarak Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan ile Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Başkanı Hasan Özdemir eşlik etti .