Makedonya Büyükelçisi Taskovski, Samsunlu İş Adamlarını Ülkesine Davet Etti

Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ve Ticaret Müşaviri Habil Mustafai, Samsun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Mobinda Mobilya sahibi Muharrem Durmuşoğlu’ndan firma hakkında bilgi alan Goran Taskovski, Samsun’a ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini belirterek, “Samsun’a ilk defa geldim ve çok beğendim. Mobinda da ziyaret ettiğim ilk fabrika oldu. İşletmeniz gerçekten çok güzel, sizin şahsınızda tüm Samsunlu işadamlarını Makedonya’ya yatırıma davet ediyorum. Makedonya Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi konumunda bulunuyor. Makedonya hükümeti yatırımcı için her türlü desteği veriyor. Makedonya nüfusu itibariyle 2 milyonluk bir ülke olabilir ama imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarıyla hem Avrupa Birliği'ne, hem de Balkanlara açılan bir kapı konumunda. Makedonya’yla 650 milyonluk bir pazara hitap etmiş olacaksınız” dedi.

Mobinda Mobilya'nın sahibi Muharrem Durmuşoğlu ve Samsunlu işadamlarını Makedonya’ya davet eden büyükelçi Taskovski, “Makedonya’daki yatırım ortamını görmeniz için hepinizi Makedonya’ya davet ediyorum. Sizler de göreceksiniz ki Makedonya yatırım için çok cazip bir ülke. Genç bir hükümeti var, yapacağınız yatırımlar içi direkt başbakanla görüşüp pazarlık yapabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Mobinda Mobilya sahibi Muharrem Durmuşoğlu da firma olarak, bir evin ihtiyacı olan bütün ev mobilyasını ürettiklerini söyleyerek, “Firma olarak 10 yıldır faaliyet gösteriyoruz. 11 bini kapalı olmak üzere toplam 20 bin metrekarelik alanda üretim yapıyoruz. Karadeniz Bölgesi'nin entegre en büyük mobilya firmasıyız. Birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Kısa zaman içerisinde sizin nazik davetinizle Makedonya’yı da ziyaret ederek ticari olarak neler yapabileceğimizi gözlemleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

KASİF Başkanı Osman Reis de Büyük İskender’in torunları olan Makedonya Büyük Elçisi'ni Samsun’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyerek, “Dost ve kardeş ülke Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Sayın Goran Taskovski ile Ticaret Müşaviri Sayın Habil Mustafai Samsun’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kıymetli misafirlerimizin vereceği bilgilerle kardeş ülke Makedonya ile ticari ilişkilerimizin gelişmesine katkı sağlayacağız.” dedi.

KASİF Başkanı Osman Reis federasyon olarak en kısa zamanda Makedonya’ya yönelik bir iş gezisini düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da Türkiye ve Makedonya’nın ekonomik ve ticari alanlarda uzun yıllardır süren beraberlikleri sayesinde iki ülke arasındaki ticaret hacmini 400 milyon dolara çıkardığını, hedefin 1 milyar dolar olduğunu ifade etti.