Bbp'liler, Darbecilerin Yargılanmasına, Çayır'ın Posterini Açarak Destek Verdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanlığı, 4 Nisan'da hakim karşısına çıkacak olan 12 Eylül askeri darbesi mimarı Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanması öncesinde, poster açarak müdahillere destek verdi.

Bbp'liler, Darbecilerin Yargılanmasına, Çayır'ın Posterini Açarak Destek Verdi
BBP Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, ülkede darbecilerin yargılanmasının yolunun, 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunda halkın sandıkta ekser çoğunlukla 'Evet' demesi ile gerçekleştiğini söyledi.

Kılınç, 32 yıl önce askeri darbe ile demokrasiyi kaldıran Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasının, Türk demokrasisi adına bir milat olduğunun altını çizdi. Kılınç, yarın yapılacak duruşmada, 12 Eylül'de mağdur olan ülkücüler adına BBP Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Askeri Darbe Mağdurları Komisyonu Başkanı Remzi Çayır'ın davaya müdahil olmasından ötürü yürekten destek verdiklerini kaydetti.

Remzi Çayır'ın, askeri darbe olduğunda 17 yaşında gözaltına alındığını ve 13 yıl suçsuz yere Mamak'ta yattığını belirten Kılınç, 13 yıl cezaevinde her türlü işkenceyi gördükten sonra devletin 'pardon' diyerek tahliye ettiği bir ülkücünün, mağduriyetinin hesabını sormak için müdahil olduklarını kaydetti.

Kılınç, "Dünya, darbecilerini yargıladı. Yunanistan, İspanya ve Şili darbecilerini yargıladıktan sonra ömür boyu hapse mahkum etti. Sıra artık Türkiye'de. 32 yıl önce demokrasiyi silah zoru ile kaldıranlardan yarın hesap sorma günü. 4 Nisan, darbecilerin yargılanması adına tarihi bir gün. Merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu, bir sözünde 'Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam' demişti. Durmayacağız da." dedi.