Kayapınar Belediyesi'de Fırıncıların Sorunları Tartışıldı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi ilçedeki fırıncılarla toplantı yaparak sorunlarını dinledi.

Kayapınar Belediyesi'de Fırıncıların Sorunları Tartışıldı
Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, fırıncılara temizlik ve eksik gramaj konularında belediyenin asla taviz vermeyeceğini belirtti.

Kayapınar Belediyesi'nin esnafların sorunlarının çözümü için yaptığı esnaf toplantıları devam ediyor. Belediye ilçedeki fırıncılarla toplantı yaptı ve sorunlarını dinledi. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıya Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, Diyarbakır Fırıncılar Odası Başkanı M. Emin Güngör, Zabıta Müdürü Ekrem Kaçar ve fırın sahipleri katıldı.

Bölgede en çok tüketilen gıda maddesinin başında ekmek olmasından dolayı fırınların denetiminin büyük öneme sahip olduğunubelirten Başkan Vekili Mahmut Dağ, "Temel gıda olan ekmeklerin öretildiği fırınların denetimlerini belediye olarak halkın sağlığını ve zor şartlarda kazandığı parayı korumak adına önemsiyoruz. Bu anlamda belediye olarak bu anlamda yaşanacak hiçbir eksikliği kabul etmeyiz. Fiyat konusunda ekmeği farlı fiyatlarla satanlar olabilir ancak hiç kimse belirlenen gramajın altında ekmek üretimine izin vermeyiz. Eksik gramajla satılan ekmek yoksul halkımızın ekmeğinden çalmaktır. Bu anlamda kimse bizden bu konudahoşgörü beklemesin. Esnafımızın yanında olduğumuz gibi bizin için önceliğimiz halktır" şeklinde konuştu.

Esnafların sorunları konusunda belediyenin yetkileri kapsamında çözüm olma anlamında çaba içinde olduğunu belirten Başkan Yardımcısı İnsan Avcı, Bölgemizde 110 fırın bulunmakta. İmar ve ruhsat konusunda mevzuatlara göre fırınların işletme ruhsatı alamamalarına rağmen bura da işçi istihdamı ve halkımızın ekmek ihtiyacı nedeniyle belediye olarak sorun çözüme kavuşana kadar üretim yapmalarına engel getirmedik. Ancak soruna çözüm bulunmadan yeni işletmelere izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Belediyenin esnafın sorunlarınla ilgilenmesinin ve böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için teşekkür eden Diyarbakır Fırıncılar Odası Başkanı M. Emin Güngör ise, "Belediyenin esnafın sorunlarıyla ilgilenmesi çok olumlu. Belediyenin denetim dışı üretimlere yönelik denetimlerini artırmasını bekliyoruz. Belediyenin ruhsat sorunun çözüm bulmasını bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fırın sahipleri sorunlarını aktardı. Toplantı sonrası Diyarbakır Fırıncılar Odası Başkanı M. Emin Güngör tarafından esnafa yaptığı katkılarından dolayı cezaevinde bulunun Zülküf Karatekin ve Başkan Vekili Mahmut Dağ plaket verdi .
Kaynak: İHA