''Eylem 1.3 Gençlik Demokrasi'' Projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nce Onaylandı

Malkara'ya bağlı Balabancık Beldesi İlköğretim Okulu'nun hazırladığı, ''Eylem 1.3 Gençlik Demokrasi Projesi'' Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nce onaylandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, projeyle, 13-30 yaş arasındaki gençlerin demokratik hayata katılımını, karar alma süreçlerinde bulunmalarını ve aktif vatandaşlık hususlarında Avrupa gençliği boyutunda katkı sunmalarının hedeflendiğini belirtti.

Projeyi hazırlayan İlçe Milli Eğitim Ar-Ge sorumlusu ve Balabancık İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Nazif Balcı da, 69 bin 836 avroluk projenin 4 günlük Bulgaristan, 6 günlük Balabancık Beldesi ve 4 günlük Çanakkale ayağından oluştuğunu, proje ortaklarının Bulgaristan Osnovno Uchilishte İlköğretim Okulu ile Sredno Obshtoobrazuvatelno Lisesi ve Çanakkale Umurbey İlköğretim Okulu olduğunu kaydetti.

Balcı, Haziran'da başlayacak projenin Eylül 2013'te sona ereceğini belirterek, proje hedef kitlesinin de çarpan etki ile yakın çevreden başlayarak Avrupa gençliği demokratik kazanımları ölçüsünde gençliğin tamamına katkı sunacağını ifade etti.

Kaynak: AA