Pazaryeri'nde Kutlu Doğum Haftası

Pazaryeri İlçe Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ''Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı'' konulu konferans verildi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Algül, Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki konferansta, Hz. Muhammed'i iyi ve doğru bir şekilde dünyaya anlatmak için iyi anlamak gerektiğini söyledi.

Allah'ın, Hz. Muhammed'i şefkat ve merhamet peygamberi olarak gönderdiğini anlatan Algül, şöyle konuştu:

''Kendisine zarar verenlere bile beddua etmemiş, hidayet dilemiştir. Rahmet peygamberini, dünyaya doğru bir şekilde anlatmalıyız. Peygamberimiz içimizden biriydi. Tebliğde bütün zorluklara rağmen yaşantısıyla örnek bir nesil meydana getirdi. Çünkü o önce kendi yaşadı. Peygamberimiz Allah'ın kullarına düşkünlüğü gibi insanlara düşkündü. Bunun için Peygamberimizi çok sevmemiz gerekiyor. O'nu sevmek Allah'ın sevdikleri listesine girmemizi sağlayacaktır. O'nu sevmek günahlarımızın bağışlanmasına vesile olur.''

Konuşmanın ardından Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Prof. Dr. Algül'e el yapımı seramik vazo hediye etti. Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, emniyet amiri Hüseyin Avni Özcan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği bölümü öğrencileri tasavvuf müziğinin eşliğinde görevlilerce ilahi ve kasideler ile Kuran-ı Kerim okundu .
Kaynak: AA