Azeri Asıllı Gelinden Çocuklara 23 Nisan Hediyesi

Kahta'da bir eczacıyla evlenen Azerbaycan asıllı Solmaz Karakurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara yemek verip, hediyeler dağıttı.

Evlendikten sonra Kahta'ya yerleşen Azeri asıllı Solmaz Karakurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 12 yıldır çocuklara yemek verip, çeşitli oyuncaklar dağıtığını söyledi.

Bunu bir gelenek haline getirdiğini ifade eden Karakurt, 13 yıldır Kahta'da yaşadığını ve 12 yıldır da çocuklara sürekli yemek ve çeşitli hediyeler verdiğini belirtip, ''Ben Azerbaycan vatandaşıyım. Evlenerek buraya geldim. Kahta'daki ortam, çocukların durumu, Güneydoğu'nun durumu beni çok üzüyordu. Düşündüm ki çocuklara her sene 23 Nisan'da bir yemek vereyim, onları mutlu edeyim. Çocukların fakiri zengini olmaz. İnsanın çocukluk yılları asla unutulmaz. Bu hatıralar asla unutulmaz. Çocuklar, dünya hep kötüdür diye bilmesinler. Dünyada iyi insanlar da vardır, iyilikler de vardır. Hep kötülük yoktur. İyiliği, iyi niyeti, iyi davranışı onlara aşılamamız gerekiyor'' diye konuştu.

''Bunu biz büyükler yapmazsak, çocuklar nereden öğrenecek'' diyen Karakurt, çocukları bir araya getirmek, mutlu etmemin kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA