Şırnak Valisi, Silahlı Saldırıya Uğrayan Dershaneyi Ziyaret Etti

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Cizre'de silahlı saldırıya uğrayan dershaneyi ziyaret ederek, yöneticilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şırnak Valisi, Silahlı Saldırıya Uğrayan Dershaneyi Ziyaret Etti
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak İl Emniyet Müdürü Avni Usta, Cizre Kaymakam Vekili ve İdil Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu ve Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca ile birlikte, bayan çarşafı giyen saldırganın uzun namlulu silahla taradığı dershaneyi ve dershane yöneticilerini ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Geniş güvenlik önlemleri altında dershaneye gelen Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve beraberindekiler dershane yöneticileri ile bir müddet konuştuktan sonra çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu.

Vali Özkan, dershane bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada fakir fukara ailelerin başarılı çocuklarının başarısına başarı katan bu tür kurumlarımıza yönelik bu tür bir saldırıyı nefretle kınıyoruz. Teröre karşı eğitimle, Kaosa karşı aydınlıkla mukabele edeceğiz dedi.

Özkan yaptığı açıklamada, "21 Nisan gecesi saat 23 sularında bu eğitim kurumumuz silahlı bir saldırıya maruz kalıyor. Biz eğitim kurumlarımıza Cizre'nin,Şırnak'ın ve yöremizdeki ailelerin özellikle fakir fukara ailelerin başarılı çocuklarının başarısına başarı katan bu tür kurumlarımıza yönelik bu tür bir saldırıyı nefretle kınıyoruz.Burada muhafız olarak bekçi olarak görev yapan bir arkadaşımız yaralanıyor. Bu anlamda da gazimize geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Bu tür eğitim kurumlarımıza daha önceden de bir saldırı olmuştu. Orada ifade ettiğimiz gibi Terör, Kaos, Karanlık ve siyaha bürünmüş şahıslar hep beraber hareket ederler. Bu terör ortamının arkasındaki kaos ortamını beslemek ve devam ettirebilmek için oluşturulan bu tür bir inisiyatif elbette bu kuruma değil başlı başına Cizre'nin fakir fukara aile çocuklarına yönelen bir saldırı. Cizre'nin kültürüne bir saldırı. Şırnak'ın marifetine yönelik bir saldırı. Bu karanlığı bertaraf edecek olan eğitim kurumlarıbuna karşı olacaklardır. Biz Halkımızla, Şırnaklılarla, Cizrelilerle, Eğitime aşık insanlarla elbirliği ile bu eğitime yönelik talebimiz bu tür bir karanlığı defedecektir dedi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, "Vatandaşımızın istemiş olduğu hak, adalet, hakikat, ilim, irfan ve eğitim talebi bunlara bir şamar olarak değecek. Tabiî ki bu tür kurumlara niçin bu tür saldırılar oluyor bunları sorgulamak lazım. Cizre'de niçin bu tür saldırılar oluyor bunu sorgulamak lazım. Cizre'de niçin oluyor? Daha önce söylediğim gibi Cizre'nin tarihten gelen eğitime yönelik bu sevgisi Cizre'nin tarihten gelen eğitim kurumlarında yetişip Anadolu'nun dört bir yanına gönderilen alimleri, filozofları,eğitimcileri bizim için çok önemli bu anlamda. Cizre'nin bu günkü çocuklarının da kendilerinin bu tarihi miraslarına sahip çıkması, bu kaosu seven, karanlığı seven, terörü seven insanları rahatsız etmektedir. Ama Şırnaklı Cizreli vatandaşlarımız buna müsaade etmeyecektir. Yani Cizre'ye ve bu tür eğitim kurumlarına yönelik bu tür saldırılara cevap verecek yine Cizreli, Şırnaklı vatandaşlarımızdır. Cizre'nin huzurundan, Cizreli çocukların yaşam kalitesinin arttırılmasından, Cizre'nin eski şu veya bu şekildefaili meçhul olaylarla anılmasını isteyen karanlık odaklara en fazla Cizreliler karşıdır, karşı olmalıdırlar. Bu anlamda da hem Şırnak hem Cizre, meslek kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları Kamuoyunun bu yönden büyük bir hassasiyet içinde olacağı inancındayım" dedi

Bu kurumlarımıza hizmet eden, bu kurumlarımızda çalışan bütün yöneticilere, öğretmenlere, öğrencilere, velilere teşekkür eden Özkan, "Dün akşam itibari ile böyle bir saldırıya maruz kalan bir yer bugün çok daha büyük bir aşkla çok daha büyük bir şevkle öğrencilerle velilerle buradalar. Biz buradayız, burada olacağız. Bunu görmekten memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Teröre karşı eğitimle, Kaosa karşı aydınlıkla mukabele edeceğiz ve tekrardan herkese geçmiş olsun diyorum" dedi

Cizre FEM dershanesi Müdürü Fahri Koca ise, "Dün 2012 YGS sınav sonuçları açıklanmıştı ve gayette güzel neticeler elde etmiştik.Onun mutluluğunu paylaştığımız güne saldırının denk gelmesi de aslında azmimizden hiçbir şey eksiltmemiş tam tersine bu tarzdaki faaliyetleri ve güzellikleri inşallah katlayarak, artırarak devam ettirmesini sağladı. Yunusun güzel bir ifadesi var. 'Dövene elsiz sövene dilsiz, gönül kırana gönülsüz' şeklinde, böyle hadiseler bizi üzmüyor. Moralimizde herhangi bir olumsuzlukmeydana getirmiyor. Onlara husumet yapacak zamanımızda yok işimiz çok elhamdülillah halk ciddi anlamda sahip çıkıyor. Çok yoğun bir teveccüh var. Halkımız bizimle beraber, onlara çok teşekkür ediyoruz. İlk olaydan itibaren Şırnaklı, Cizreli kardeşlerimiz, büyüklerimiz her dakika yanımızda oldular bu anlamda bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve beraberindekiler saldırıya uğrayan dershane yöneticilerini ve dershanede eğitim gören öğrencileri ziyaret ettikten sonra dershaneden ayrıldı. Vali Özkan, çıkışta kapıda bekleyen küçük çocuklarla bir müddet sohbet ettikten sonra makam aracına binerek ilçeden ayrıldı .
Kaynak: İHA