Tatlıses’in Koruması: Olay Yerinde Çok Fazla Boş Kovan Vardı

Sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırıya ilişkin koruma Mehmet Selami Aldemir tanık olarak ifade verdi.

Aldemir, “İbrahim Bey’in şoförü aradıktan sonra vurulma olayı olduğunu anladım. Araçtan indiğimde yerde çok fazla kovan vardı.” dedi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 12 kişi hakkında açılan davada İbrahim Tatlıses’in koruması Mehmet Selami Aldemir tanık olarak ifade verdi. Aldemir ifadesinde, “Ben İbrahim Tatlıses’in arkasındaki koruma aracında oturuyordum. Ateş edildiğini görmedim zaten duyduğum seslerin silah sesi olduğunu da anlamadım. İbrahim Bey’in şoförü arayıp vurulduklarını söyledikten sonra anladım. Aracın yanına yaklaştığımızda İbrahim Bey’in vurulduğunu gördüm. Araçtan çıktığım yerlerde çok fazla boş kovan gördüm. Bunlardan üç tanesini aldım ve hastanede emniyet görevlilerine teslim ettim. İbrahim Bey araçta her zaman ön koltukta oturur ayrıca Buket Çakıcı arka kutlukta oturduğu için İbrahim Bey ön koltuğa geçti.” şeklinde konuştu.

Sanatçı Tatlıses’in aracının arkasındaki koruma aracının şoförü olan tanık Cengiz Karakütük “Benim aracımda korumalar vardı. Duyduğum sesin silah sesi olduğunu anlamadım. Lastik patladığını düşündüm.” dedi.

Bugün görülen duruşmada tutuklu sanık Abdullah Uçmak’ın evinin arandığı görüntüler izlendi. Duruşma yarına ertelendi .