Ölen Hepatit B Hastası, Aynı Hastalığı Taşıyan 3 Kişiye Umut Oldu

Bursa’da tedavi gördüğü Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Hepatit B hastası olan 53 yaşındaki K.A.’nın böbrekleri ve karaciğeri aynı hastalığı taşıyan üç ayrı hastaya umut oldu. Bağışlanan organlar, nakledilmek üzere İstanbul, İzmir ve Antalya’ya gönderildi.

Bursa Muradiye Devlet Hastanesi’nde tedavi görmekte olan Hepatit B hastası 53 yaşındaki K.A. dün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesine, 'ben öldükten sonra organlarımı bağışlıyorum' diye vasiyet eden K.A.’nın ailesinin de isteği üzerine iki böbrek ve karaciğerin alınmasına doktorlar tarafından karar verildi.

Organların gideceği İstanbul, İzmir ve Antalya’dan gelen doktorlar K.A.’nın iki böbreğini ve Karaciğerini beş saat süren ameliyat ile aynı hastalığı taşıyan ve organ bekleyen hastalar nakletmek üzere aldılar. Böbreklerden biri Özel Antalya Medikal Park Hastanesi’nde diğeri ise İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Hepatit B hastalığı tedavisi görmekte olan iki ayrı hastaya, Karaciğer ise Özel İstanbul Memorial Hastanesi’nde aynı hastalıktan dolayı tedavi görmekte olan bir hastaya nakledilmek üzere 112 Acil Servis Ambulanslarıyla yola çıktı .
Kaynak: İHA