İrak’ta Öldürülen Rus Diplomatların Cesetleri 6 Yıl Sonra Moskova’ya Getirildi

Rosbalt haber ajansı, 2006’da Irak’ta kaçırılan ve öldürülen 3 Rus diplomat ve bir istihbarat teşkilatı elemanının cesetlerinin Moskova’ya getirildiğini duyurdu.

İrak’ta Öldürülen Rus Diplomatların Cesetleri 6 Yıl Sonra Moskova’ya Getirildi
Rus güvenlik birimlerinden bir kaynak ajansa yaptığı değerlendirmede, “Meslektaşımız ve büyükelçilik çalışanlarının cesetlerinin bulunması için çalışmalarımız hiç durmadı. Biz hedefimize ulaştık. Cesetleri Irak’ta bulduk ve Moskova’ya getirdik.” dedi.

Kaynak cesetlerle ilgili DNA testlerinin yapıldığını, birinin Rusya Dış İstihbarat Teşkilatı (SVR) üyesi Oleg Fedoseyev’a ait olduğunu ve diğer cesetlerin de Büyükelçilik çalışanları Fyodor Zaitsev, Rinat Agliulin ve Anatoli Smirnov olduğunu kaydetti.

3 Haziran 2006’da Bağdat Rusya Büyükelçiliği önünde yapılan saldırıda Rusya vatandaşları kaçırılmış ve sonrasında da öldürülmüştü. SVR elemanı olduğu düşünülen bir diğer Rusya vatandaşı Vitali Titov’un da Irak’ta öldürüldüğüne inanılıyor.Ria Novosti haber ajansı Rosbalt’a dayanarak verdiği haberinde, Rusya Dışişleri Bakanlığı ve SVR’den herhangi bir değerlendirme alamadığına yer verdi .