Beyaz Saray: 'Daha Çok Suriyeli Üst Düzey Yöneticinin görevlerinden ayrılması iyi bir işaret'

Beyaz Saray, daha çok Suriyeli üst düzey yöneticinin, görevlerinden ayrıldığı haberlerinin, rejimin içerden çatırdadığını gösteren iyi bir işaret olduğunu bildirdi

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, Türkiye'den gelen, Suriyeli generallerle diğer askeri personelin görevlerinden ayrıldıklarına ilişkin haberleri doğrulayamadığını, ancak bu ayrılmaların, ABD'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın iktidardan çekileceğine dair görüşünü destekleyen 'cesur bir adım' olduğunu söyledi.

Suriye'de güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanımını ve katliamların artmasını gerekçe gösteren Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakanı Yardımcısı Abdul Hüsamettin dün görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Video paylaşım sitesi ''Youtube''da yayımladığı videoyla görevinden istifa ettiğini duyuran Hüsamettin, Esad rejiminden kopan ilk üst düzey sivil yetkili olmuştu. Suriye'den bugün Hatay'a geçen generallerin sayısının dörde çıktığı öğrenilmişti. AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması ve katliamların artmasını gerekçe gösteren 7 yüksek rütbeli asker, muhaliflerin safına geçmişti. Suriye Ordusundan ayrılan 4 generalle, 2'si albay, 1'i yarbay 3 subayın Hatay'a geçtiği bilgisi alınmıştı.
Kaynak: AA