Sokaktan Topladığı Kartonlarla Çoçuklarını Okutan Kadın, Yılın Annesi Seçildi

Afyonkarahisar’da sokaktan topladığı kartonları ve mahalle fırınında yaptığı ekmeleri satarak çocuklarını okutan Havva Adanur yılın annesi seçildi.Adanur'a bin liralık hediye çeki verildi.

8 Mart Dünya Kadılar Günü Afyonkarahisar 'da bir dizi etkinlikle kutlandı. Afyonkarahisar Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu'nda yapılan etkinliklere, Vali İrfan Balkanlıoğlu 'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, protokol eşleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, kurum olarak Kadın ve Çocuklara yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. Kadının elinin değdiği yerde, temizlik, tertip, düzen, bereket ve sevgi olduğunu belirten Çizmeci, şefkat ve merhametle dolu olan kadınların ülkenin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Çizmeci, 'Bir milletin kadınlarını eğitmeden, anneliğin erdemini özümsetmeden yücelebilmesi, muasır medeniyetin üzerine doğru yol alabilmesi mümkün değildir. Unutmayalım ki toplumu oluşturan bütün fertler annenin tedrisinden geçmektedir. Doğduğunda çocuğun en yakınında anne vardır. Toplumu meydana getiren bütün fertlerin ilk öğretmeni annesidir. ' dedi.

Çizmeci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak darda kalmış annelere, çocuklarına sosyal yardım, özürlü ve yaşlılarına evde bakım yardımı yaptıklarını anlattı.


Vali Vekili Ali Şanlıer de günümüzde yeni çıkarılan yasalarla kadınlara önemli yenilikler sağlandığını söyledi. Şanlıer, 'Öncelikle eşi vefat etmiş kadınlarımız devlet güvencesine alınarak nisan ayından itibaren, ilk etapta 250 lira maaş bağlanacak ve daha sonra kademeli olarak artırılacaktır. Bu önemli bir gelişmedir. İkinci olarak yaşlı ve evde bakım hizmeti yapan kişilere sigortalı olmaları ve onların sağlık hizmetlerinden yaralanmaları ve emekli olmalarına dair çalışmalar yapılıyor. ' dedi. Şanlıer, özellikle bu yıl içinde Valilik olarak Afyonkarahisar 'ın en ücra yerlerinde yaşayan kadınlara ulaşarak her türlü istek ve sıkıntılarına çözüm bulduklarını ve çözmeye de gayret ettiklerini belirtti.

Program sonrasında Esma Balkanlıoğlu tarafından, Yılın annesi seçilen Adanur 'a bin liralık hediye çeki ve çeşitli hediyeler verildi.