Orman ve Su İşleri Müdürleri ve İşletme Şefleri Midyat’ta Toplandı

Şanlıurfa Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen hizmet içi eğitim semineri Mardin’in Midyat ilçesinde başladı.

Ormancılık faaliyetleri, sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantı 3 gün sürecek.

Midyat Grand Estel Otel'de düzenlenen toplantıya, Şanlıurfa Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Halil Coşkun, Müdür Yardımcısı Ziya Polat, Mardin İşletme Müdürü M. Necati Seyhan, işletme şefleri ve teknik personelden oluşan 45 kişi katıldı.

Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü'nün geçen yıl yeni kurulduğunu hatırlatan Bölge Müdürü Halil Coşkun, 2012 yılında değerlendirmeler ve hedeflerin masaya yatırıldığını belirtti. Coşkun, “Alan varlığı olarak bir milyon 200 bin hektar alanımız mevcut. Bu alanın yüzde 70 gibi bir oranı bozuk. Bu alanları orman olarak kazandırıp, iyileştirmemiz gerekiyor. Nüfus artışı ve sanayileşme geliştikçe meydana çıkan karbon salınımlarının tek alıcısı olan bitki tarafından tutulması gerekir. Bu karbon emisyonunun tutulması da ormanlıkların tesisi önemli bir yer tutmaktadır.” dedi.

Ormanlık alanların korunması ve çoğaltılması konusunda herkese iş düştüğünü işaret eden Coşkun, “İnsanlığa önemli görevler düşüyor. Ekolojik düzenin dengelenmesinde bir nebze katkımız olursa bizlerde kendimizi mutlu hissederiz.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa başta olmak üzere Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Mardin il müdürleri, işletme şefleri ve teknik personelin katılımıyla yapılan hizmet içi eğitim semineri 3 gün süreceği belirtildi.